آیا می دانید فاکتورهای مهم رتبه بندی سایت در گوگل (سال ۲۰۲۰) چه تغییری کرده است؟ هر متخصص با تجربه سئو می داند که بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو همان چیزی نیست که در سال های ابتدایی انجام می شد. در حقیقت، قوانین و اصول سئو هر سال در حال تغییر هستند و یا بازنویسی می شوند. بنابراین آنچه به نتایج مثبت وب سایت شما در سال ۲۰۱۹ می انجامید ممکن است در سال ۲۰۲۰ قابل اجرا نباشد. در ادامه به فاکتورهای مهم رتبه بندی سایت در گوگل (سال ۲۰۲۰) اشاره خواهیم کرد.
در حالی که جنبه های اساسی سئو و بهینه سازی سایت همواره یکسان است، اما امسال هم تغییراتی مشاهده می شود که در صورت نادیده گرفتن آنها نمی توان به رتبه بالاتر دست یافت. ما در ادامه در مورد عوامل رتبه بندی گوگل در سال جدید میلادی صحبت می کنیم که می توانند موقعیت وب سایت شما را در موتور جستجو بهتر و یا بدتر کنند. همراه ما باشید.
چرا باید روی فاکتورهای مهم رتبه بندی سایت در گوگل (سال ۲۰۲۰) تمرکز کنید؟
همزمان با پیشرفت فناوری، لیست عوامل رتبه بندی سایت در گوگل نیز در حال رشد است. اگر به الگوریتم ها و فاکتورهای مهم رتبه بندی سایت در گوگل (سال ۲۰۲۰) توجه نکنید احتمال دارد رقبای شما موفق شوند جایگاه فعلی شما در گوگل را تصاحب کنند. بنابراین همواره سعی کنید دانش خود را بروز کنید و تکنیک های جدید را با تکنیک های منسوخ شده SEO جایگزین نمایید.
فاکتور شماره ۱ : بک لینک
بک لینک ها همچنان یکی از مهمترین عوامل رتبه بندی گوگل هستند. آنها سیگنال های روشنی در مورد چگونگی کیفیت وب سایت شما از نظر ارتباطات نشان می دهند. گوگل به بک لینک های با کیفیت نسبت به بک لینک های ضعیف در مقدار زیاد وزن بیشتری می دهد. بنابراین هرچه پیوندهای با کیفیت تری داشته باشید بهتر است. Google پیوندهای صفحات شما را بر اساس سه عامل داوری می کند:
- تعداد پیوندهای صفحه شما
- کیفیت صفحات پیوند دهنده به آن
- تنوع بک لینک های شما
فاکتور شماره ۲: طول و کیفیت محتوا
از نگاه گوگل محتوای عمیق، جامع و مرتبط جذاب تر به نظر می رسد، زیرا جزئیات بیشتری را به مخاطب ارائه می کند و ارزش واقعی موضوع را نشان می دهد. با تجزیه و تحلیل وب سایت های دارای رتبه بندی برتر خواهید فهمید که محتوای طولانی تقریباً همیشه عملکرد بهتری داشته است.
البته میزان محتوای لازم و رضایتبخش برای یک صفحه، با توجه به موضوع و هدف آن متفاوت است اما به هر حال جهت بهینهسازی سایت در سال ۲۰۲۰ توصیه می شود از مقالات خیلی کوتاه با کمتر از ۵۰۰ کلمه استفاده نکنید. همچنین فقط طولانی بودن محتوای صفحات شما مهم نیست بلکه کیفیت مطالب ارائه شده در وب سایت نیز بسیار اهمیت دارد.
فاکتور شماره ۳: عوامل مربوط به دامنه وب سایت (نام دامنه، سن دامنه و … )
اگر وب سایت شما دارای کیفیت بالا و محتوای مرتبط با نام دامنه باشد، می تواند رتبه بهتری در گوگل به دست آورد. همچنین بر اساس مطالعات تقریبا ۶۰٪ از وب سایت های دارای رتبه های برتر گوگل حداقل ۳ سال سن دارند. این بدان معناست که تاریخ انقضای یک دامنه می تواند به عنوان یک فاکتور برای رتبه بندی سایت شما محسوب شود.
فاکتور شماره ۴: بهینه سازی سایت از لحاظ فنی
توجه به زیربنای فنی وبسایت ارتباط مستقیمی با بحث سئو و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو دارد. برای مثال چند سالی است که گوگل به موبایل فرندلی بودن وب سایت بسیار اهمیت می دهد و در سال ۲۰۲۰ نیز همچنان این اهمیت ادامه دارد. عوامل فنی زیادی در داشتن یک سایت حرفه ای و بی نقص نقش دارند اما به نظر می رسد دو فاکتور سرعت و ریسپانسیو بودن از سایر موارد دیگر برای گوگل مهم تر هستند:
سرعت صفحات وب:
چگونه می توان انتظار داشت که وب سایتی با سرعت بسیار پایین، تجربه کاربری خوبی را به بازدید کنندگان خود ارائه دهد؟ سرعت صفحات وب یکی از عوامل مهم در رتبه بندی سایت است. گوگل انتظار دارد تا صفحات وب شما در دسکتاپ در طول سه ثانیه و در موبایل نیز در دو ثانیه یا کمتر بارگذاری شوند.
ریسپانسیو بودن وب سایت:
موبایل فرندلی و یا ریسپانسیو بودن سایت دیگر یک گزینه دلخواه برای شما نیست بلکه به یک ضرورت تبدیل شده است. امروزه بیش از ۸۵ درصد وب سایت ها برای تلفن همراه نیز بهینه شده اند که برای سئو بسیار مهم است.
در حال حاضر تعداد بیشتری از افراد از تلفن همراه خود برای جستجو در اینترنت استفاده می کنند. بنابراین اگر سایت شما برای موبایل بهینه نشده باشد، گوگل رتبه سایت شما را کاهش خواهد داد.
گوگل با معرفی الگوریتم موبایل گدون، روی موبایل فرندلی بودن سایت ها به عنوان یکی از فاکتورهای مهم رتبه بندی سایت در گوگل (سال ۲۰۲۰) تاکید کرده است و همچنین با الگوریتم موبایل فرست ایندکس (mobile-first indexing) اهمیت بیش از حد ریسپانسیو بودن وب سایت را نشان داده است، چرا که ابتدا نسخه موبایل را ایندکس میکند.
فاکتور شماره ۵: توجه به تجربه و رفتار کاربر (نرخ کلیک)
چندین سال است که مرکز توجه گوگل به رفتار کاربران در اینترنت است و بیشتر فاکتورهای رتبه بندی نیز بر اساس همین موضوع شکل گرفته اند. حتی گوگل الگوریتمهایی مثل BERT را معرفی کرد تا بتواند بیشتر به زبان انسان و عبارتهای مفهومی و محاورهای نزدیک شود. در واقع به اعتقاد گوگل کاربرانی که در حال جستجو در اینترنت هستند می توانند بهترین قضاوت را در مورد سایت ها ارائه دهند. یعنی اگر آنها یک نتیجه جستوجوی مشخص را انتخاب کنند، احتمال اینکه آن نتیجه مناسب تر از بقیه باشد بیشتر است.
یکی دیگر از فاکتورهای مهم رتبه بندی سایت در گوگل (سال ۲۰۲۰) نرخ کلیک یا (Click-through Rate) در صفحات نتایج موتورهای جستوجوگر (SERP) است. گوگل با استفاده از نرخ کلیک به بررسی رفتار کاربر می پردازد.
CTR با تقسیم تعداد دفعات کلیک شده روی یک لینک بر تعداد دفعات مشاهدهی آن توسط کاربران محاسبه می شود. این متریک ساده درباره میزان عملکرد سایت شما در SERP ها صحبت می کند. برای دستیابی به CRT بالاتر می توانید با بهینه سازی دو بخش در سایت خود برای موتور جستجو شروع کنید:
- برچسب عنوان (پیوند قابل کلیک)
- توضیحات متا (قطعه قابل خواندن)
فاکتور شماره ۶ : گواهینامه امنیتی ssl
گواهینامه امنیتی ssl یا همان https اتصال بازدید کننده به وب سایت شما را ایمن می کند. طبق مطالعه ای که توسط SearchMetrics انجام شده است ، تقریبا نیمی از وب سایت های برتر در رتبه بندی گوگل از رمزگذاری HTTPS استفاده می کنند. علاوه بر این، خود گوگل نیز تأیید کرده است که وب سایت هایی که از رمزگذاری HTTPS استفاده می کنند در رتبه بندی بالاتر از سایت هایی هستند که از HTTP استفاده می کنند.
فاکتور شماره ۷ : استفاده از عناوین H1 و H2:
به طور کلی انواع مختلف عناوینی که در یک صفحه مشاهده می کنید یک هدف دارند:
سازماندهی محتوای صفحه برای جستجو و درک بهتر کابران از مطلب ارائه شده در سایت.
این ویژگی به خصوص به موتورهای جستجوگر نیز تصویر واضح تری از اطلاعات صفحه و میزان مرتبط بودن آن با عنوان سئو و کلمات کلیدی ارائه می دهد.
منبع: برگرفته از lyfemarketing.com