صفحات وب شخصی
صفحات وب شخصی صفحاتی هستند که به منظور مدیریت محتوایی با ماهیت شخصی توسط یک فرد ایجاد می شود. صفحات وب شخصی در درجه اول برای مقاصد آموزنده یا سرگرمی استفاده می شوند، اما همچنین برای بازاریابی شغلی شخصی (با داشتن لیستی از مهارت ها، تجربیات و CV افراد)، شبکه های اجتماعی با افراد دیگر با علایق مشترک، مورد استفاده قرار می گیرند.
در شرایط کاملاً فنی، صفحه اصلی یک سایت، اغلب فقط حاوی محتوای کمیاب با برخی مطالب مقدماتی جذاب است و همچنین به عنوان یک فهرست مطالب مانند رزومه، خانواده، سرگرمی ها عمل می کند. مواردی از قبیل شجره نامه خانواده، گزارش، خاطرات وب (“وبلاگ”)، نظرات، مجلات آنلاین و یادداشت های روزانه یا نوشته های دیگر، نمونه هایی از کارهای مکتوب، کلیپ های صوتی دیجیتال، کلیپ های ویدئویی دیجیتال، عکس های دیجیتال، یا اطلاعات مربوط به سایر علایق کاربر نمونه هایی از آنها می باشد. بسیاری از صفحات شخصی فقط شامل اطلاعات مورد علاقه دوستان و خانواده نویسنده هستند. با این حال، برخی از صفحات وب که توسط علاقه مندان به حوزه های با موضوعی خاص راه اندازی شده اند، می توانند وبسایت های ارزشمندی برای اطلاعات آن حوزه باشند.
این روزها ایجاد یک وب سایت شخصی بسیار آسان است. نیازی به تخصص و اطلاعات زیادی درخصوص کد و برنامه نویسی نیست و به راحتی می توان با استفاده از الگوهای مشخص عکس، ویدئو، متن ، پیوندهای مدنظر را بارگذاری کرد. از طرفی حتی نیازی به صفحات فرعی و محتوای زیادی نیست و صفحه اولیه سایت می تواند جایگاه خوبی برای معرفی شخص باشد.
با این اوصاف برخورداری از وبسایت شخصی آسان است، اما آیا ضروری نیز هست ؟
اگر فرد در زمینه رسانه دیجیتال، متخصص در یک حوزه خاص، حسابداری و حتی قانون، فعال باشد، وجود یک وبسایت در محیط مجازی به منظور افزایش دهنده نفوذ آنلاین آن شخص بسیار مفید است. در واقع میتوان به آن به چشم برندسازی شخصی نگاه کرد.
به طورکلی ما به سه دلیل مهم برای راه اندازی وبسایت شخصی اشاره می کنیم:
۱٫ کنترل برندسازی خود
اکثر سرویسهای وبسایت شخصی قابلیت سفارشی سازی مواردی از قبیل عکسهای پسزمینه، فونتها و حتی متن های ویژه را دارد. بنابراین، در این محیط برخلاف محیط های یکنواختی مانند لینکدینو …، شخصیت و برند فرد به خوبی معرفی می گردد.
۲٫ نمونه کار فوری و در دسترس
از آنجایی که اکثر افراد بصری هستند، هرچه بیشتر بتوان به جای گفتن نشان داد، بهتر است. رزومه ممکن است بگوید که “یک وبلاگ شرکتی متشکل از ۱۵۰۰۰ خواننده متعهد ایجاد شده است”، اما با سایت شخصی، میتوان یک نفر را به وبلاگ شخصی هدایت کرد و وجه تمایز و هدف را خیلی مناسب تر نشان داد. به نمایش گذاشتن نمونههای کار، سایتهایی که روی آنها کار شده، مقالاتی که نوشته شده و هر چیز دیگری، در صفحه اصلی شخص میتواند به عنوان نمونه کار دیجیتالی از کار و هویت آنلاین و همیشه در دسترس، برای فرد عمل کند.
۳٫ استخدام کنندگان را در انتخاب شما یاری میدهد.
اگرچه تعداد کمی از شرکتها از رسانههای اجتماعی به عنوان بخشی از فرآیند جذب و استخدام نیروی کار خود استفاده میکنند، اما برخی از شرکتها از آن استفاده میکنند. بنابراین این را در نظر بگیرید: اگر استخدامکنندهای رزومه شما را ببیند و سعی کند شما را در لینکدین یا فیسبوک پیدا کند، ممکن است در میان دیگر متخصصانی که نام شما را به اشتراک میگذارند گم شوید. اما اگر یک وبسایت شخصی دارید که شبکههای مختلف شما را جمعآوری میکند (و URL را در رزومه خود قرار دهید)، برای برندسازی شخصی خود با اطمینان کامل کار می کنید.
چه طور باید شروع کرد
خدمات آسان و رایگان زیادی وجود دارد که می توان از آنها برای ایجاد یک نمایه سریع استفاده کرد، مانند About.me، Flavors.me، DooID و Zerply. برخی از این سایتها امکان ایجاد صفحات فرعی را نیز می دهند، اگر فقط به یک صفحه اولیه نیاز باشد About.me یک انتخاب عالی است.
پیشنهاد می شود پس از راهاندازی وبسایت شخصی، موارد زیر رعایت شود:
- یک عکس حرفه ای و خلاق – چیزی که شما را به تصویر می کشد.
- بیانیه ماموریت یا خلاصه شخصی. بهتر است از صحبت های رزومه رسمی دوری شود و مردم را در مورد آنچه شما را هیجان زده می کند هیجان زده کنید.
- پیوندهایی به پروفایل های حرفه ای رسانه های اجتماعی شما، مانند لینکدین، وبلاگ، توییتر یا صفحه فیس بوک. البته اگر اگر نمایه فیس بوک شما فقط برای دوستان و خانواده است و قصد پیدا کردن کار را ندارید، از آن در وبسایت شخصی خود استفاده نکنید.
- اطلاعات تماس شما – به افراد بگویید که کجا می توانند با شما تماس بگیرند، خواه از طریق ایمیل، توییتر یا روش ترجیحی دیگری باشد.
- در پایان میتوانید برای اطمینان خاطر، رزومه خود، یک بیو مناسب و پیوندهای موردنظر را نیز اضافه کنید.
وب سایت شخصی در مقابل شبکه های مجازی
از دهه ۲۰۱۰، اکثر کاربران معمولی اینترنت، از خدمات شبکه های اجتماعی رایگان مانند توییتر یا فیس بوک استفاده می کنند تا بسیاری از اهداف مشابه را به عنوان یک صفحه وب شخصی بدون نیاز به یادگیری طراحی وب و نوشتن کدهای HTML انجام دهند.
شبکه های اجتماعی اغلب از فرمتهای مشخص استفاده می کند. کار با این الگوها برای کاربران تازه کار بسیار آسان تر است، زیرا کاربران به سادگی می توانند اطلاعاتی را اضافه یا کم کنند. هنگامی که کاربر اطلاعات را “ذخیره” یا تکمیل می کند، سیستم نرم افزاری شبکه اجتماعی به طور خودکار یک طرح کاملاً حرفه ای ایجاد می کند. استفاده از قالبهای مشخص و آماده بسیار سادهتر است، اما گاهی کاربران پیشرفتهتر از اینکه نمیتوانند مطابق سلیقه خود قالببندی، میزان محتوا، نوع محتوا و غیره را تغییر دهند، خسته می شوند.
از طرفی آپلود اطلاعات در فرمتهای رایگان شبکه های اجتماعی، قابلیت استفاده از حق کپی رایت را کاهش میدهد و همچنین خطرات احتمالی امنیتی را افزایش می دهد. این در حالی است که استفاده از وبسایت میتواند محیط امن و با عملکرد بالا را برای شخص و یا کسب و کار داشته باشد.
انگیزه ها
افراد با هدف حفظ ویترینی برای مهارتهای خود در زندگی حرفهای، مهارتهای خلاقانه یا تبلیغ کسب و کار، قصد حفظ صفحات وب شخصی خود را دارند. همچنین می توان از آن برای بیان نظرات در مورد موضوعات مختلف از اخبار و سیاست گرفته تا فیلم استفاده کرد. دیگران ممکن است از صفحه وب شخصی خود به عنوان یک روش ارتباطی استفاده کنند. به عنوان مثال، یک هنرمند مشتاق است ازطریق صفحه وب شخصی خود با کارت ویزیت از مردم دعوت کند که از صفحه آنها بازدید کرده و آثار هنری آنها را ببینند، صفحه را لایک کنند یا دفترچه مهمان خود را امضا کنند.
یک صفحه وب شخصی به مالک به طور کلی کنترل بیشتری بر حضور در نتایج جستجو و نحوه مشاهده آنلاین آنها می دهد. همچنین آزادی بیشتری را در نوع و کمیت محتوا نسبت به شبکه های اجتماعی فراهم میکند، و میتواند پروفایلهای مختلف رسانههای اجتماعی را با یکدیگر پیوند دهد. همچنین میتوان از آن برای تصحیح رکورد روی موضوع خاص، یا رفع سردرگمی احتمالی بین دو شخص با نام مشابه استفاده کرد.