اپلیکیشن های موبایلی
بازاریابان در حال حاضر می توانند به کمک اپلیکیشن های موبایلی به میلیون ها کاربر فعال و مشتری بالقوه دسترسی داشته باشند. اما به خاطر داشته باشید که رقابت در این حوزه دشوار است. بازار پر از اپلیکیشن های موبایلی است که هر کدام مزایایی برای خود دارند. بیش از دو میلیون اپلیکیشن در گوگل پلی . ۱.۵ میلیون اپلیکیشن بر روی اپل استور وجود دارد. علاوه بر این، ۲۳ درصد از کاربران بعد از یکبار کاربرد اپلیکیشن آن را رها می کنند. اگر می خواهید خود را در این فضای موجود متمایز کنید باید مخاطبین هدف را شگفت زده نمایید.
طراحی چیزی نیست که ظاهر و احساس خوبی داشته باشد طراحی چیزی است که بتواند کارکرد خوبی برای کاربر هم ایجاد نماید.
اپلیکیشن های موبایلی که نمی توانند تجربه کاربری را بهبود ببخشند معمولا توسط کاربران حذف می شوند. آمارهایی که در ادامه در مورد حفظ کاربر در اپلیکیشن موبایلی وجود دارد را مورد بررسی قرار دهید.
نرخ حفظ کاربر در اپلیکیشن در سال ۲۰۱۶ حدود ۳۸ درصد بود.
۶۲ درصد از اپلیکیشن ها نتوانسته بودند مشتری را در خود نگه دارند. اگر می خواهید به چنین سرنوشتی دچار نشوید بهتر است ۱۲ نکته ای که در ادامه بیان می کنیم را به خاطر داشته باشید.
استفان ساگمیستر یکی از طراحان گرافیک است. او درباره طراحی چنین می گوید:
مطمئن شوید که طراحی شما آنگونه که باید توسط انسان ها درک شود مورد بررسی قرار می گیرد و درک می شود.
سفر کاربر را با تمرکز بر روی نواحی از طراحی می توان ایجاد کرد که در برگیرنده تعریف بنیادین از هر کدام است. قبل از هر کاری اجازه دهید این نواحی را با هم مرور کنیم.
براي آگاهي بيشتر در مورد ديگر خدمات آژانس ديجيتال مارکتينگ بهيدو همين حالا با ما تماس بگيريد .
۱۲ مورد اصلی و بنیادی برای طراحی اپلیکیشن های موبایلی که تجربه کاربری را بهبود می بخشد:
ثبت نام:
بیشتر اپلیکیشن ها صفحه نمایش خوبی برای ثبت نام در اختیار کاربران خود قرار نمی دهند. متاسفانه این موضوع اغلب نادیده گرفته می شود. برای بیشتر اپلیکیشن ها این بخش آغاز ماجراست. رویداد از همین جا آغاز می شود و می تواند به مسیر کاربر سرعت ببخشد.
۱- دکمه لاگین و ثبت نام واضح و خوبی برای کاربران فراهم آورید:
طراحی یک اپلیکیشن ایده آل باید از شک و تردید دوری کند. همانطور که قبلا نیز بیان کردیم اگر می خواهید کاربر را در اپلیکیشن خود نگه دارید باید تجربه خوبی برایش ایجاد کنید. در این شرایط اگر برایتان ممکن بود فرایند ثبت نام را حذف کنید.
۲- فرایند تایید هویت پسوردی یکپارچه ای را ایجاد کنید:
شما می توانید اینکار را با تنظیم ورودها انجام دهید. به عنوان مثال از تایید هویت اثر انگشت استفاده نمایید و از جعبه های خسته کننده دوری کنید.
ناوبری و بررسی اپلیکیشن:
خوب حالا که کاربر وارد اپلیکیشن شده است باید همه چیز را مورد بررسی قرار دهد. طراحی باید او را به سمت محصولات و خدمات سوق دهد. این مسیر را به کمک موارد زیر تسهیل نمایید:
۳- ترکیبی از موقعیت خودکار و موقعیت دستی قابل دیده شدن:
طراحی عالی برای اپلیکیشن به کاربر اجازه می دهد ترکیب ایده آلی از موقعیت خودکار و موقعیت دستی داشته باشد و هر کدام را ترجیح داد و با آن راحت بود را انتخاب نماید.
۴- انتقال یکپارچه اپلیکیشن به وب سایت:
طراحی ایده آل هرگز کاربر را در انتقال از موبایل به وب دچار دردسر نمی کند.
جستجوی داخل اپلیکیشن:
اپلیکیشن نباید سردرگمی را در کاربر ایجاد نماید. اگر کاربر در حال جستجوی یک محصول یا خدمات خاص است باید این فرآیند برایش ساده تر شده باشد. اگر کاربر نمی تواند به راحتی چیزی که به دنبالش هست را بیابد، طراحی با شکست مواجه شده و اپلیکیشن موفق نخواهد شد.
۵- دکمه های جستجو را واضح و آشکار سازید:
موقعیت دائمی و برجسته برای نوار جستجو فراهم کنید و آن را به گونه ای طراحی نمایید که قابل توسعه باشد.
۶- فیلتر و گزینه های مرتب کردن داشته باشید:
این موضوع می توانید تجربه کاربر را بهبود ببخشد.
تجارت و تبدیل:
هدف نهایی از تولید هر اپلیکیشنی تبدیل افراد به مشتری است. شکست طراحی به خاطر نبود محصول نیست بلکه به خاطر کمبود تجربه و تخصص طراحی است.
۷- قابلیت مقایسه را فراهم آورید:
گزینه مقایسه خوب و واکنشگرا به طراحی شما کمک می کند تعامل خوبی با مشتری و مخاطب داشته باشد.
۸- موارد اضافه را حذف کنید:
زمانی که کاربر برای بررسی سبد خرید خود آماده است نباید هیچ دکمه یا قابلیت اضافه ای در صفحه باشد که او را سردرگم نماید. این صفحه را ساده و ظریف طراحی کنید.
ورودی فرم:
این بخش یکی از خسته کننده ترین بخش ها برای کاربران است. با اینحال یک طراحی خوب می تواند چنین سفری را لذت بخش سازد.
۹- فرم را کاربرپسند نمایید:
باور کردن این موضوع دشوار است اما می توان انجام داد. ورودی ها و فیلدهای غیر ضروری را کمتر کنید تا کاربر نیازی به پر کردن فرم های طولانی نداشته باشدو بتواند به طور خودکار به فیلد بعدی برود.
۱۰- از کیبورد درستی برای فیلدهای متنی استفاده کنید:
به طور خودکار کیبورد درستی را انتخاب نمایید. QWERTY برای فیلدهای متنی و کیبورد حاوی شماره برای اعداد.
قابلیت کاربرد و درک:
سن مخاطب هدف خود را بشناسید. طراحی باید با سطح هوشی این کاربران همتراز باشد.
۱۱- برای دکمه ها برچسب متنی داشته باشید:
این کار باعث می شود درک افراد از ان ساده تر باشد.
۱۲- Tap-targets کاربر پسندی داشته باشید:
اگر Tap-targets بسیار کوچک باشد یا موارد بسیار زیادی از آن ها کنار هم قرار گرفته باشد ممکن است کاربر را از دست بدهید. این موارد را برای انگشت دست طراحی کنید و اجازه دهید کاربر با انگشت به چیزی که می خواهد برسد.
خوب همانطور که مشاهده کردید، خطاهای طراحی را می توان به راحتی با چندین نکته ساده برطرف کرد. موفقیت در جزییات اپلیکیشن قرار دارد چه این اپلیکیشن اندرویدی باشد یا IOS. اپلیکیشنی که در برگیرنده طراحی جذاب و تعاملی است می تواند نرخ تبدیل را افزایش دهد و نتایج شرکت را بیشتر نماید. از راهنمایی های این مقاله می توانید برای کمک به ایجاد تجربه کاربری و رابط کاربری خوب استفاده کنید.
زمانی که می خواهید برای کسب وکار خود یک اپلیکیشن موبایلی طراحی کنید باید تصویر کاملی در ذهن داشته باشید. وجود استراتژی برای تولید یک اپلیکیشن موثر و کاربر پسندتر ضروری است. اما وجود جزییات نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است زیرا می تواند به موفقیت اپلیکیشن کمک کند و به محبوبیت و موثر بودن آن بیانجامد. برخی از این جزییات را می توان به راحتی نادیده گرفت . در این مقاله سعی می کنیم اشتباهاتی که باید به هنگام طراحی اپلیکیشن مدنظر داشته باشید و از انجام آن اجتناب کنید را با هم مرور نماییم.
۶ موردی که به هنگام طراحی اپلیکیشن کسب وکار باید مدنظر داشته باشید:
۱- تا زمانی که فلوچارت را تهیه نکرده اید، کار را آغاز نکنید:
ممکن است تصویر واضحی از چیزی که می خواهید اپلیکیشن برایتان انجام دهد داشته باشید اما تا زمانی که همه جزییات را در فلوچارت پیاده نکرده اید، کار را آغاز نکنید. زمانی که اپلیکیشن برای بار اول بارگذاری می شود چه چیزی نمایش داده خواهد شد؟ کاربران در این بخش چه چیزهایی می توانند انتخاب کنند؟
زمانی که بر روی این گزینه ها کلیک می کنند چه اتفاقی رخ می دهد؟ بعد از آن چه اتفاقی خواهد افتاد؟ همه چیز را برای هر انتخاب ترسیم کنید و کار را شروع نمایید.
۲- اهمیت گرافیک را نادیده نگیرید:
گرافیک بخش مهمی از اپلیکیشن موبایل کاربرپسند و جذاب است. نادیده گرفتن کیفیت تصویر همیشه ایده خوبی نیست. به جای اینکه کار خود را با گرافیک با رزولوشون پایین شروع کنید، تصاویری با رزولوشون بالا آغاز کنید و اگر لازم بود مقیاس آن ها را تغییر دهید تا مطمئن شوید کیفیت تصویر بر روی دستگاه های موبایلی با اندازه متفاوت حفظ می شود.
۳- فراموش نکنید که برای انگشت جایی را اختصاص دهید:
ممکن است بخواهید همه چیز را در یک جای کوچک جای دهید اما همیشه به خاطر داشته باشید که فضای کافی برای انگشت باید وجود داشته باشد. اپلیکیشن باید ظاهر ساده و تمیزی داشته باشید و کاربر بتواند به راحتی بر روی انتخاب های خود کلیک کند.
۴- بیش از حد از انیمیشن های معرفی استفاده نکنید:
شروع تجربه کاربری برای اپلیکیشن به کمک انیمیشن های معرفی کوتاه می تواند بسیار سرگرم کننده باشد اما به خاطر داشته باشید که انیمیشن ها اولین باری که کاربر از اپلیکیشن استفاده می کند باید حضور داشته باشد و لازم نیست همیشه به کار رود.
از آنجایی که این انیمیشن ها تا زمانی که اپلیکیشن بارگذاری می شود نمی توانند اجرا شوند، می توانند کاربر را از دسترسی به اپلیکیشن باز دارند و زمان دسترسی را به تعویق بیندازند. اگر انیمیشن معرفی دارید بهتر است آن را کوتاه سازید تا با تجربه کاربری تداخلی نداشته باشد
۵- کاربر را در تاریکی رها نکنید:
مطمئن شوید که گرافیک های بارگذاری یا پیشرفت فرایند که به کاربر نشان می دهد اپلیکیشن در حال کار است در آن می گنجانید. اینکار کاربر را قادر می سازد منتظر بارگذاری برنامه بماند. نشانگر پیشرفت بهتر است زیرا می تواند زمان انتظار را برای کاربر دلپذیرتر کند.
۶- فرض نکنید که اپلیکیشن کاربر پسند است:
ممکن است برای شما اپلیکیشن طراحی شده ساده و جذاب باشد اما توسعه چنین برنامه ای ممکن است برای کاربر زیاد جذاب نباشد. اجازه دهید سایر افراد خارج از تیم توسعه نیز اپلیکیشن را مورد بررسی قرار دهند و ببینند کاربر پسند هست یا خیر. با حفظ جزییات به هنگام توسعه فرایند تولید اپلیکیشن می توانید آن را کاربرپسندتر سازید.