google lighthouse چیست؟

سال هاست که کمپانی گوگل در حال ساختن ابزارهایی است که به طراحان وب سایت ها برای بهبود کیفیت و عملکرد صفحات وب کمک می کند. گوگل لایت هاوس (google lighthouse) یکی از این ابزارهاست که موضوع مورد بحث در این مطلب نیز می باشد. سرعت بارگذاری سایت، سطح دسترسی و همینطور سئو صفحات وبسایت از جمله مواردی هستند که توسط ابزار گوگل لایت هاوس مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرند. اگر می خواهید بیشتر بدانید که google lighthouse چیست؟ این مطلب را دنبال کنید.

google lighthouse چیست؟

google lighthouse یک برنامه افزودنی مرورگر Chrome است که به عنوان ابزار منبع باز در Google برای تحلیل عملکرد و کیفیت صفحات وب سایت شما به کار می رود. google lighthouse در ابتدا به منظور آنالیز وب اپلیکیشن های پیش رونده یا (PWA) طراحی شده بود و تمرکز اصلی آن نیز بررسی عملکرد وب اپلیکیشن ها بر روی تلفن همراه بود. اما بعدها بر اساس تصمیم گیری کمپانی گوگل این ابزار در اختیار تمام طراحان وب قرار گرفت. در حال حاضر این برنامه اطلاعات و توصیه های مفیدی را برای بهتر شدن عملکرد وب سایت ها ارائه می دهد.

از طرف دیگر هنگامی که شما سایت خود را برای تلفن همراه بهینه می کنید، تقریباً عملکرد کلی آن را در یک مرورگر وب دسکتاپ نیز بهبود می بخشید. بنابراین بهینه سازی وب سایت برای تلفن همراه می تواند به نفع هر توسعه دهنده و طراح وب سایت باشد. همچنین از آنجا که عملکرد هر وبسایت نقش مهمی در سئوی کلی آن دارد، بنابراین شما به کمک google lighthouse می توانید رتبه سایت خود را بهبود بخشید.

گوگل لایت هاوس چیست؟

بررسی تست های Audit در google lighthouse

ابزار گوگل لایت هاوس با اجرای تست هایی با نام Audit ، چگونگی عملکرد و بارگذاری صفحات وب سایت را در شرایط شبیه سازی شده اندازه گیری می کند. افت سرعت اینترنت، از دست دادن پاکت دیتا (Pocket) و خرابی نتورک از جمله مواردی هستند که در این تست شبیه سازی می شوند. در واقع google lighthouse با این کار قصد دارد عملکرد سایت شما را در شرایطی حقیقی و غیر ایده آل نیز مورد آزمایش و بررسی قرار دهد.

هنگامی که ابزار گوگل لایت هاوس ارزیابی صفحات وب سایت شما را به پایان می رساند، بر اساس ۵ معیاری که در ادامه آمده است، امتیاز وب سایت شما را مشخص می کند:

به یاد داشته باشید که گرفتن نمره ۱۰۰  از تست های google lighthouse به هیچ عنوان کار آسانی نیست. بنابراین بهتر است از این ابزار تنها به عنوان یک راهنما در بهینه سازی و بهبود عملکرد وبسایت خود استفاده کنید.

۱٫بررسی عملکرد وب سایت بر اساس سرعت بارگذاری

منظور از عملکرد وب سایت در واقع سرعت کلی وب سایت شما است. اگر در وب سایت خود از تصاویر زیبا ولی با کیفیت بسیار بالا استفاده کرده اید، احتمال دارد کاربر  پیش از دیدن این تصاویر به خاطر سرعت پایین بارگذاری وب سایت از آن خارج شود. به این ترتیب سرعت بارگذاری بالا یکی از مهم ترین معیارهای گوگل برای قرار دادن وب سایت شما در نتایج نخست جستجو است.

۲٫میزان سطح دسترسی وب سایت برای کابران

google lighthouse در این قسمت وضعیت Header صفحات، رنگ، متن و خوانایی محتوای وبسایت برای کاربرانی که بینایی ضعیفی دارند را مورد بررسی قرار می دهد. شایان ذکر است شناسایی تمام مشکلات وب سایت فقط از طریق تست های خودکار امکان پذیر نیست. بنابراین برای بررسی دقیق تر می توانید از تست های دستی مربوطه نیز استفاده کنید.

۳٫میزان آسیب پذیری و مشکلات امنیتی سایت

تمرکز اصلی این بخش از تست بر روی موارد کلی تر نظیر آسیب پذیری و مشکلات امنیتی وب سایت شما است. با استفاده از این تست می توانید ارورهای پشت صحنه، کتابخانه های تاریخ گذشته و همچنین لینک های نا امن را در وب سایت خود پیدا کنید.

آزمایش google lighthouse

۴٫بررسی سئوی وب سایت

سئو مفهومی است که در حال حاضر بیشتر از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفته است و اکثر توسعه دهندگان وب اهمیت آن را می دانند. گوگل لایت هاوس این امکان را به توسعه دهندگان وب می دهد تا از وضعیت وبسایت خود در موتورهای جستجو اطمینان حاصل نمایند. این ابزار به بررسی موارد مهم در سئو نظیر تگ های H1، توضیحات متا و کلیدواژه کانونی می پردازد. همچنین در طی این تست، می توان فهرستی از آیتم ها را به صورت دستی نیز مورد بررسی قرار داد.

۵٫بررسی وضعیت بارگذاری وب سایت بر روی تلفن همراه

این تست بعد از اسکن وب سایت شما می تواند وضعیت بارگذاری صفحات آن را بر روی دستگاه های تلفن همراه مورد بررسی قرار دهد. بررسی سطح دسترسی آفلاین کابران به صفحات وب سایت موضوع مهم دیگری به ویژه برای برخی از مناطق جغرافیایی است که از اینترنت باکیفیت و پر سرعت برخوردار نیستند. اجرای این تست می تواند سطح دسترسی آفلاین وب سایت شما را نیز مورد بررسی قرار دهد.

چرا گوگل لایت هاوس برای تجارت آنلاین شما مفید است؟

دلایل زیادی وجود دارد که نشان می دهد google lighthouse برای یک وب سایت فروشگاهی و تجارت آنلاین مفید است. در واقع هنگامی که وب سایت شما در نسخه های موبایل و دسکتاپ عملکرد خوب و پر سرعتی داشته باشد، مشتریان بیشتری به خرید آنلاین از طریق سایت شما تمایل پیدا می کنند. بنابراین دقت به نتایج آزمایشات google lighthouse و رفع مشکلات وب سایت فرصت های شغلی شما را افزایش خواهد داد.

چگونه از ابزار google lighthouse   استفاده کنیم؟

همانطور که گفته شد گوگل لایت هاوس قطعاً یک ابزار عالی، هم برای اندازه گیری های عملکرد سایت و هم برای کنترل کیفیت وب سایت است. این ابزار کارآمد علاوه بر این که از طریق مرور کروم در دسترس است، از طریق وبسایت web.dev نیز قابل استفاده می باشد. شما با ورود به سایت web.dev می توانید به صورت آنلاین تست های ابزار گوگل لایت هاوس را روی وبسایت خود اجرا کنید. به این صورت که با وارد کردن URL سایت خود، در عرض چندین ثانیه امتیازات مربوطه به شما نشان داده می شود. پس از اجرای هر تست به راحتی می توانید نکات مهم و حائز اهمیت مربوط به هر معیار را شناسایی و برطرف کنید.

علاوه بر این نوع دیگر دسترسی به گوگل لایت هاوس از طریق یکی از ماژول های فریم ورک Node.js است. به همین منظور توسعه دهندگان می توانند این ابزار را بر روی سرور اپلیکیشن مربوطه نصب کنند و از آن در برنامه نویسی یا Command Line استفاده نمایند.

امتیاز دهی شما به این صفحه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در بهیدو مشاوره رایگان دریافت کنید

فرم مشاوره رایگان