با توجه به اینکه این روزها تقاضا برای طراحی سایت و اپلیکیشن در حال افزایش است، شاهد رشد سریع بازار کار برنامه نویسی در سراسر جهان از جمله کشور ایران هستیم. توسعه وب و اپلیکیشن یک صنعت کاملا رقابتی و متنوع است و به طور مداوم در حال تحول می باشد. چرا که هر ساله زبان ها و چارچوب های جدید در کانون توجهات قرار می گیرند. آیا شما هم می خواهید یک توسعه دهنده وب شوید و کنجکاو هستید که بدانید درآمد برنامه نویس در ایران چقدر است؟ چه زیرمجموعه هایی بیشترین بازده را دارد؟ در این مقاله به درآمد برنامه نویس در ایران در حوزه طراحی سایت و طراحی اپلیکیشن موبایل می پردازیم.
همچنان با آژانس دیجیتال مارکتینگ بهیدو ارائه دهنده خدمات طراحی سایت در اصفهان ، طراحی فروشگاه اینترنتی و خدمات سئو در اصفهان همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان طراحی سایت با ما تماس بگیرید.
میانگین درآمد برنامه نویس در ایران چقدر است؟ چه تخصص هایی درآمد بالاتری دارند؟
در عصر امروز برنامه نویسی به یک شغل به شدت محبوب به خصوص در میان نوجوانان و جوانان تبدیل شده است و هر روز هم برای آن فرصت های شغلی بیشتری ایجاد می شود. اما هر فردی قبل از ورود به این رشته تحصیلی و کاری دوست دارد بداند میانگین درآمد برنامه نویس در ایران چقدر است؟
به طور کلی میزان درآمد یک برنامه نویس رابطه ی مستقیمی با مهارت او دارد. برای مثال برای دستیابی به بالاترین درآمد شما باید به چندین زبان برنامه نویسی و مهارت های متنوع مسلط باشید. همگام بودن با چارچوب ها و زبان های روز برنامه نویسی برای موفقیت هر چه بیشتر در این رشته کاری مهم است. به همین ترتیب میانگین درآمد برنامه نویس در ایران حدود ۶ میلیون تومان است. یعنی حقوق این افراد بر اساس مهارت و توانایی های برنامه نویسی از کمترین مقدار ۲ میلیون تومان تا بیشترین مقدار یعنی ۱۲ میلیون تومان متغیر است.
همجنین در ایران میزان درآمد متخصصان طراحی سایت با ASP.NET از جاوا و PHP بالاتر است. دو تخصص React و C++ نیز نسبت به ASP.NET درآمد بیشتری در ایران دارند. در حال حاضر در داخل کشور ما برنامه نویسان متخصص و باتجربه ای که در این دو حوزه مشغول به فعالیت هستند ماهانه نزدیک به ۹ میلیون تومان درآمد دارند.
فاکتورهای تعیین کننده درآمد یک برنامه نویس
درآمد برنامه نویس در ایران در حوزه طراحی سایت و اپلیکیشن علاوه بر میزان مهارت، به فاکتورهای دیگری همچون سابقه کار، جنسیت و شهر محل فعالیت نیز بستگی دارد. مثلا درآمد برنامه نویس در ایران در پایتخت و بعد از آن در شهرهای بزرگ بیشتر از شهرهای کوچک می باشد. هر شرکت و کارفرمایی نیز می تواند میزان حقوق را بنا به خواست خود و برنامه نویس به صورت توافقی مشخص کند.
در ادامه به مقایسه درآمد برنامه نویس در شرکت های دولتی، خصوصی و بین المللی می پردازیم. همچنان با آژانس دیجیتال مارکتینگ بهیدو ارائه دهنده خدمات طراحی سایت در اصفهان ، طراحی فروشگاه اینترنتی و خدمات سئو در اصفهان همراه باشید. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان طراحی سایت با ما تماس بگیرید.
مقایسه درآمد برنامه نویس در ایران در شرکت های دولتی، خصوصی و بین المللی
طبق آنچه در وب سایت ایران سلری در خصوص حقوق و دستمزد متخصصان برنامه نویس در ایران ذکر شده است، درآمد برنامه نویس در ایران در شرکت های دولتی، خصوصی و بین المللی با یکدیگر متفاوت می باشد:
- یک برنامه نویس در شرکت دولتی به طور میانگین ماهانه در حدود ۶ میلیون تومان درآمد دارد. حقوق این افراد از ۳ میلیون تومان تا نه میلیون و پانصد هزار تومان متغیر است.
- یک برنامه نویس در شرکت خصوصی به طور میانگین ماهانه در حدود پنج میلیون و چهارصد هزار تومان درآمد دارد. حقوق این افراد از ۲ میلیون تومان تا ۱۰میلیون تومان متغیر است.
- یک برنامه نویس در شرکت بین المللی به طور متوسط ماهانه در حدود ۸،۱۰۰،۰۰۰ تومان درآمد دارد. حقوق این افراد از ۳ میلیون تا ۱۶ میلیون تومان متغیر است.
مقایسه درآمد برنامه نویس زن و مرد در ایران
طبق آمارهای به ثبت رسیده در سایت هایی همچون جاب ویژن، در ایران زنان نسبت به مردان کمتر در حوزه برنامه نویسی مشغول به فعالیت هستند. به همین خاطر جامعه آماری این وب سایت برای تخمین درآمد زنان و مردان برنامه نویس، شامل ۸۰ درصد از مردان و ۲۰ درصد از زنان می باشد. اما در همین جامعه آماری، کماکان اختلاف حقوق بین زنان و مردان دیده می شود و این اختلاف در حال حاضر نشان می دهد درآمد مردان حدود ۱ میلیون تومان از زنان بیشتر است.
میزان تحصیلات و مدارک مورد نیاز برای برنامه نویسی چیست؟
فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی در رشته های علوم مهندسی نرم افزار، کامپیوتر، مهندسی فناوری اطلاعات (IT) و فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد در یکی از گرایش های مهندسی فناوری اطلاعات و مهندسی کامپیوتر، معمولاً آمادگی بیشتری برای استخدام و ورود به رشته برنامه نویسی و طراحی و توسعه وب و اپلیکیشن دارند.
علاوه بر این در هنرستان های کاردانش و فنی و حرفه ای و همینطور در دانشگاه علمی کاربردی نیز رشته کامپیوتر وجود دارد و علاقهمندان به این حوزه میتوانند از همان ابتدا، رشته برنامه نویسی را ادامه دهند.
با این حال هر کسی که به برنامه نویسی علاقه مند است می تواند در کلاس های آزاد آموزشی که در بسیاری از مؤسسات برگزار میشود، شرکت کرده و پس گذراندن دوره های صفر تا صد برنامه نویسی و کسب مهارت کدنویسی در این رشته فعالیت کند. شایان ذکر است اغلب کارفرمایان برای استخدام برنامه نویس، معمولاً به تسلط بر زبان های برنامه نویسی و میزان تجربه فرد متقاضی بیشتر از مدرک تحصیلی وی اهمیت می دهند.
بازار کار برنامه نویسی در ایران
طراحی سایت و اپلیکیشن های موبایلی، از جمله مهم ترین کارهایی هستند که برنامه نویسان این روزها از آنها کسب درآمد دارد. پس از گذراندن دوره های لازم و استخدام و سپری کردن دوره ی کارآموزی، فرصت های شغلی و بستر مناسبی جهت فعالیت و پیشرفت در حوزه برنامه نویسی در ایران و خارج از کشور برای شما فراهم می شود.
اما اگر می خواهید وارد بازار کار برنامه نویسی در ایران شوید، قبل از هر چیز باید مهارت ها و زبان های برنامه نویسی پرکاربرد در کشورمان را بشناسید. بر اساس آمارهای منتشر شده، برنامه نویسان در داخل کشور اغلب در حوزه های ASP.NET ، PHP و جاوا فعالیت دارند و این حوزه ها بیشتر از حوزه های دیگر مانند بلاک چین، Xamarin، Nosql و Ruby On rails در ایران جا افتاده اند.