الگوریتم پاندا چیست؟ الگوریتم پاندا یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل جهت ارزیابی سئو به حساب می آید. به طور کلی وظیفه اصلی آن برسی کیفیت محتوای خلق شده و میزان رضایت کاربران از آن است. این الگوریم در کمترین زمان ممکن محتواهای ایجاد شده ی بی کیفیت را شناسایی و آن ها را جریمه کند.
همچنین بررسی حجم محتوا یکی دیگر از وظایف الگوریتم پاندا می باشد. شرکت بهیدو مرکز اصلی طراحی سایت در اصفهان قصد دارد در ادامه ی این مطب به بررسی کلی الگوریتم پاندا و اشاره به چند نکته ی کاربردی بپردازد.
گوگل پاندا از شروع تا به امروز
پاندا یک الگوریتمی برای رتبه بندی سایت ها است که توسط شرکت گوگل در ۲۳ فوریه ۲۰۱۱ ایجاد شد. ناونیت پاندا یکی از مهندسان شرکت گوگل بود که راه را برای خلق این الگوریتم فراهم آورد. این الگوریتم مبارز سر سخت با محتوا های کم ارزش در سایت های مختلف است.
هدف از ساخت الگوریتم پاندا چیست؟
در سال ۲۰۱۰ با پایین آمدن کیفیت محتواهای ایجاد شده ، شرکت گوگل که کسب و کارش بر اساس رضایت مخاطبان از نتایج جست وجو بود را با بحرانی بزرگ روبه رو کرد. گوگل میکوشید که راهکاری برای مزرعه ی محتوای خود پیدا کند.(مزرعه ی محتوا وب سایتی بود که پول به نویسندگان میداد که محتوا زیاد و بی ارزش را نشر دهند.)
در حین این بحران مجله ای با این عنوان که چرا الگوریتم جست و جوی گوگل ، به یک ویرانه تبدیل شده، وقت درمان است! از گوگل خواستار جواب برای این بحران شد. این تهدیدی بزرگ برای کسب کار گوگل بود و تاثیر منفی بر اعتبار و سهام آن شرکت میگذاشت. و اما در ۲۴ فوریه ۲۰۱۱ گوگل با ایجاد پاندا هم پاسخ مجلات را داد و هم تکانی به صنعت سئو بخشید.
از کجا بفهمیم که توسط الگوریتم پاندا جریمه شده ایم؟
در صورتی که پاندا تخلافات شما را احساس کند به میزان تخلفتان شما را جریمه میکند. در تخلفات بالا از سوی شما، پاندا می تواند سایت شما را غیر فعال کند. باید به تمامی فاکتور های این الگوریتم توجه داشته باشید تا بهینه سازی و سئو سایت خود را به درستی پیش ببرید و دچار این جریمه ها نشوید.
نشانه های احتمالی جریمه ی الگوریتم پاندا میتواند به صورت زیر باشد:
- کاهش ناگهانی میزان بازدید ارگانیک
- کاهش رتبه بندی سایت و میزان ترافیک
باید توجه داشت که عامل افت رتبه بندی و میزان ترافیک نمیتواند فقط جریمه ی پاندا باشد و عوامل دیگری هم دارد. جریمه ی پاندا به این شکل است که اگر تنها بخش کوچکی از محتوای شما بی ارزش ، بی اعتبار یا حتی ضعیف و مزرعه ی محتوا باشد،جریمه مشمول کل سایت میشود. این جریمه ها تاثیر منفی در رتبه بندی سایت شما و همچنین در نتایج جستوجوی گوگل را خواهد داشت.
رهایی از جریمه ی الگوریتم پاندا
اگر دچار جریمه ی الگوریتم پاندا شده اید برطرف کردن این مشکل کار بسیار سختی است. بهترین راهکار برای حل این مشکل خلق محتوا های با ارزش ، ویژه و منحصر به فرد و یا توسعه و بهبود محتوا های قبلی است .
برای خلق یک محتوای با ارزش می توان از روش های زیر پیروی کرد:
- سعی کنید مطالب را جذاب بنویسید
- اعتماد مخاطبان خود را جذب کنید
- همیشه مطالب خود را به روز کنید
- مطاب خود را جامع بنویسید تا مخاطبان بعد از خواندن مطالب تمامی ابهاماتشان بر طرف شود.
- در پایان محتوای خود حتما از نظر سنجی ها و کامنت ها برای مخاطبان خود استفاده کنید.
- الگوریتم پاندا دشمن و مخالف مطالب و محتوای فاقد بی جذابیت است. حتما ار تصاویر و کلیپها یا ویدیو ها در محتوا ی خود استفاده کنید.
* یکی دیگر از راه های احتمالی رها سازی از جریمه ی پاندا این است که اگر در ابتدای فعالیت توسط پاندا جریمه شده اید می توانید با ترکیب محتوای صفحات دیگر که با آن بر اساس موضوع شباهت داشتند،تولید صفحه های جدید کرد و از این جریمه رهای شد.
شما می توانید برای رفع این مشکل محتوا هایی که کپی و تکراری در وب هستد را ویرایش یا حذف کنید و به دنبال رضایت خوانندگان آن محتوا باشید. همچنین باید سعی کنید از روش های اصولی تولید محتوا استفاده کنید.
* اگر محتوای شما کامل متن است برای رفع این مشکل سعی کنید در کنار محتوای متن از تصاویر و یا کیلیپ استفاده کنید،این کارباعث اعتبار بخشی به محتوای شما میشود.
* باید در استفاده ی کلمات کلیدی دقت به خرج بدهید تا ارتقای سئو داشته باشید و این مشکل را رفع کنید. حد معمول استفاده از کلمات کلیدی در محتوا برای هر ۱۰۰ کلمه، بین ۱ تا ۳ کلمه است.
* توجه داشته باشید که استفاده ی بیش از حد تبلیغات یکی از عوامل جریمه شدن شما توسط الگوریتم پاندا است. پس سعی کنید که تبلیغات را به صورت درست و به اندازه استفاده کنید.
استفاده ی زیاد تبلیغات باعث روبه رو کردن مخاطب با فضایی ناخوشایند خواهد شد و حس دلزدگی را درآن ها بوجود می آورد.
* لینک های داخلی نامرتبط را کاهش دهید. این یکی از فاکتورهایی است که الگوریتم پاندا به آن حساسیت نشان میدهد.
* تمامی کد ها و قالب های سایت خود را بهینه سازی و بروز کنید. به این نکته توجه ای ویژه ای داشته باشید که طراحی سایت یکی از اصلی ترین موارد در بهینه سازی کد ها است .
کدهای اشتباه می توانند اثرات منفی را به دنبال داشته باشد و برای شما درد سرساز شوند پس در مدت زمان های مختلف آن هارا به روز و بهینه کنید.
آژانس دیجیتال مارکتینگ بهیدو با داشتن تیم متخصص و حرفه ای در تیم خود خدمات طراحی سایت ، سئو در اصفهان ، کمپین های تبلیغاتی ، طراحی اپلیکیشن موبایل و کلیه خدمات مروبط به این حوزه را به صورت حرفه ای و تضمینی انجام می دهد.
الگوریتم پاندا به کدام بخش ها حساسیت نشان میدهد ؟
حال که تا حدودی به جواب سوال الگوریتم پاندا چیست رسیدیم باید ببینیم نسبت به چه چیزهایی حساس است؟ گوگل پاندا برای سایت هایی که در چارچوب قوانین گوگل پیش میروند ارزش بالایی قائل میشود.
در مقابل آن ، بعضی از مهم ترین عواملی که توسط الگوریتم پاندا در محتوا مورد برسی قرار میگیرند عبارت اند از:
محتوای تکراری
منظور از محتوای تکراری این است که شما در چند صفحه ی خود جملات مشابه با کمی تغییر نوشته اید.
محتوای ضعیف با متن نوشتاری کم حجم
ایجاد محتواهایی که سطح کیفی خیلی پایین دارند. درواقع محتوا هایی هستند که زیاد ولی بی ارزش هستند.
اعتبار منابع محتوایی شما
محتوا هایی که فاقد منابع قطعی و معتبراند اعتبار سایت را کاهش میدهند.
باید توجه داشت که یکی از راه های در امان ماندن از جریمه های الگوریتم پاندا همین است که محتوای شما دارای منابع معتبر و درست باشد.
کیفیت محتوا
محتواهایی که از نظر سطح کیفی ارزش پایینی دارند و خواننده با خواندن آن هیچ اطلاعاتی دریافت نمیکند.
اشکالات نگارشی
گوگل پاندا نسبت به اشکالات نگارشی و غلط های املایی حساسیت نشان میدهد. امروزه گوگل پاندا به این مسئله توجه زیادی میکند پس دقت زیادی به خرج دهید و حتما محتوای تولید شده را از نظر نگارش برسی کنید.
اگر درگذشته شما صاحب سایت هایی که توسط گوگل جریمه شده اند یا مسدود شده اند، بوده اید گوگل پاندا به این موضوع نسبت به سایت جدید حساسیت نشان میدهد. با گسترش فضای مجازی و فراگیری اینترنت گوگل سعی داد بهترین اطلاعات را به دست مخاطبان خود برساند. سعی داشته باشد که برای سایت خود محتوا های ویژه و مخصوص خلق کنید تا هم سئو قدرتمند تر صورت بگیرد وهم از نظر مخاطبان جذاب به نظر برسد ، در نتیجه جایگاه خوبی در رتبه بندی بدست می آورید.