فریلنسری یا فریلنسینگ به معنای دورکاری و کار کردن به عنوان یک فرد مستقل به جای استخدام شدن توسط شخص دیگری است.
فریلنسرها خود اشتغال هستند و اغلب به عنوان پیمانکاران مستقل شناخته می شوند. فریلنسرها به اندازه کارمندان تمام وقت غرامت دریافت نمی کنند و در عین حال به همان میزان نیز تعهدی نسبت به مشتری یا شرکت خاصی ندارند.
شغل فریلنسری چالشها و همچنین فرصت های زیادی را به همراه دارد.
بنابراین اگر می خواهید مطمئن شوید فریلنسری برای شما شغل مناسبی است یا خیر در ادامه با بهیدو تخصصی ترین مرکز طرحی سایت در اصفهان همراه باشید.
در ادامه به شما خواهیم گفت که فریلنسری چیست و همینطور چه مزایا و معایبی دارد.
فریلنسری چیست و فریلنسر کیست؟
کار آزاد به طور فزاینده ای هم برای فریلنسرها و هم برای کارفرمایان محبوب بوده است.
سپردن کار به فریلنسرها معمولا بسیار ارزان تر از استخدام یک کارمند برای کارفرمایان است و از این بابت برخی از کارفرمایان حمایت بیشتری نسبت بi فریلنسر ها دارد
فریلنسری در واقع زمانی است که یک فرد خود اشتغال خدمات حرفه ای خود را در ازای هزینه ای توافقی به مشتری ارائه می دهد.
اگرچه این متخصصان ممکن است خدمات خود را تنها به یک شرکت در مدت زمان طولانی ارائه دهند، ولی به طور کلی فعالیت فریلنسر ها در بعضی از موارد کوتاه مدت است و شخص می تواند از شرکت و کارفرمایان مختلف چندین پروژه را به صورت همزمان قبول کند و مشغول به فعالیت شود.
برخی از فریلنسرها به طور مستقل کار می کنند و خدمات خود را مستقیماً به مشتریان ارائه می دهند، برخی دیگر نیز به صورت موقت برای یک آژانس یا شرکت کار می کنند که آن شرکت خدمات آنها را مجدداً به مشتریان خود می فروشد.
این روزها اینترنت فرصتهای فراوانی را برای فریلنسرها ارائه میکند، وبسایتهای فریلنسری زیادی در ایران و کشورهای دیگر وجود دارند که در آن متخصصان میتوانند به صورت آزادانه برای مشاغل مربوط به تخصص خود پیشنهاد دهند.
به طور مثال یک متخصص طراحی سایت در اصفهان یا متخصص سئو در اصفهان می تواند به عنوان یک فریلنسر در این سایت ها پیشنهادهای مختلفی را داشته باشد.
چه مشاغلی به صورت فریلنسری فعالیت دارند؟
مشاغل زیادی به صورت فریلنسری فعالیت دارند اما برخی از رایج ترین آنها عبارتند از:
- خدمات نوشتن: کپی رایتینگ، تولید محتوا، ویرایش و نگارش ، سئو سایت ، نگارش فنی، ترجمه، تصحیح و غیره.
- خدمات طراحی گرافیک: برای لوگو، وب سایت، موارد چاپی، اینفوگرافیک، جلد کتاب و موارد دیگر.
- خدمات توسعه نرم افزار: برای برنامه های موبایل، پلاگین ها، طراحی سایت، نرم افزار دسکتاپ و موارد دیگر.
- خدمات مدیریت: شامل وظایفی مانند ورود داده ها، مدیریت ایمیل، مدیریت رسانه های اجتماعی، رزرو سفر و موارد دیگر.
مزایا و معایب فریلنسینگ چیست؟
مزیت فریلنسر بودن چیست؟
۱- از ساعات کاری انعطاف پذیر برخوردار هستید
اولین مزیت فریلنسری این است که می توانید هر زمان که بخواهید کار کنید. در واقع این شما هستید که می توانید ساعات کاری خود را انتخاب کنید.
اگر می خواهید تا ظهر بخوابید، می توانید این کار را انجام دهید. اگر میخواهید آخر هفته را تعطیل کنید تا بتوانید به گردش و تفریح بپردازید، دست شما باز است. به عنوان یک فریلنسر، میتوانید در پربارترین ساعات کاری خود کار کنید، و این ساعتها حتما نیاز نیست در تایم کاری معمولی اداره ها باشد.
برخورداری از ساعات کاری انعطاف پذیر به خصوص اگر بچه دارید یا مسئولیت های دیگری را به عهده دارید بسیار مفید است.
شما می توانید در زمان خواب فرزند خود یا زمانی که فرزندانتان در مدرسه یا مهد کودک است، به صورت آزاد کار کنید و درآمد کسب کنید. بعلاوه شما میتوانید کار خود را برای ساعاتی برنامهریزی کنید که بیشتر هوشیار هستید و بازدهی بیشتری دارید.
۲- بر مشاغل و مشتریان کنترل دارید
وقتی برای شخص دیگری کار می کنید، انتخابی ندارید که با چه کسی کار کنید. شما ممکن است درگیر مشتریان غیرحرفه ای یا بی ادب شوید و چاره ای ندارید که کار آنها را راه بیاندازید. اما وقتی فریلنسر هستید، می توانید خودتان انتخاب کنید که با چه کسی کار کنید.
بنابراین اگر با شخصیت مشتری یا فلسفه های تجاری و همینطور شرایط پرداخت او موافق نیستید می توانید به راحتی با او خداحافظی کرده و به دنبال فرصت شغلی دیگری باشید.
۳- هر جا که می خواهید کار کنید
اگر فضای شخصی و راحتی خانه ی خود را دوست دارید، کار کردن در خانه را نیز دوست خواهید داشت. می توانید فضای کاری خود را هر طور که دوست دارید بچینید.
در هنگام کار به هر آهنگی که می خواهید گوش دهید و حتی یک چرت بعد از ظهر هم داشته باشید.
شما می توانید یک محیط کاری با ثبات را ترجیح دهید یا اینکه به راحتی آن را تغییر دهید، شغل فریلنسری به گونه ای است که می توانید هر کجا که می خواهید کار کنید؛ چه در یک اتاق، در پارک، کتابخانه، کافی شاپ و چه زمانی که در تعطیلات هستید.
شما ممکن است یک متخصص طراحی سایت در اصفهان یا متخصص سئو در اصفهان باشید اما به راحتی برای شهرهای دیگر مثل تهران، شیراز، اهواز و حتی برای خارج از کشور نیز کار کنید. به این معنا که در فریلنسری هیچ محدود مکانی و جغرافیایی وجود ندارد.
۴- رئیس خودتان هستید
دیگر مجبور نیستید به کسی جز مشتریانتان و خودتان پاسخ دهید. هیچ کس شما را مدیریت نمی کند. شما مختارید هر وقت که خواستید هر کاری که دوست دارید انجام دهید.
به عبارت دیگر شما کنترل کامل کار خود را خواهید داشت.
۵- تمام سودها را حفظ می کنید
دیگر مجبور نیستید با نرخ ثابت کار کنید، مهم نیست پروژه هایی که تکمیل می کنید چقدر بزرگ هستند.
شما می توانید تمام سود پروژه های خود را یکنفره به دست آورید. این مزیت به شما کمک می کند که با کسب درآمد بیشتر از این پول برای بهبود خود و گسترش تجارتتان استفاده کنید.
معایب فریلنسر بودن چیست؟
۱- عدم وجود حجم کاری ثابت یا قابل اعتماد
متأسفانه، فریلنسر بودن به این معنی است که درآمد و حجم کاری شما ناپایدار و متناقض است. بنابراین در بیشتر موارد، شما نمی توانید به سود یا درآمد ثابت و مطمئنی دست یابید.
این در حالی است که می دانید هنگام استخدام شدن همیشه یک حقوق ثابتی خواهید داشت.
۲- تمایز بین زمان کاری و شخصی
رئیس خود بودن و کار کردن در خانه به این معنی است که تشخیص زمان کار و زندگی شخصی شما دشوار است.
این بدان معناست که می توانید ساعت های طولانی کار کنید و هرگز برای علایق شخصی خود وقت نگذارید.
۳- دشواری در به دست آوردن پروژه های مستقل
شما اکنون مسئول یافتن تمام مشتریان و پروژه های خود هستید. زمانی که به یک سبک سنتی در یک شرکت کار می کردید، احتمالاً پروژه های آن شرکت به شما واگذار می شد.
اما اکنون، شما تنها فرد مسئول هستید، بنابراین این به معنای کار بسیار زیادی از جانب شماست. یعنی شما باید کارهای زیادی برای بازاریابی، تبلیغات و فروش انجام دهید.
۴- دریافت نکردن حقوق ثابت
فریلنسر بودن به این معنی است که شما در معرض خطر عدم دریافت حقوق هستید. این در دنیای مشاغل آزاد بسیار رایج است. البته راه هایی برای محافظت از خود در برابر مشتریانی که ممکن است دستمزد شما را پرداخت نکنند وجود دارد، اما گاهی اوقات تا دیر نشده متوجه نمیشوید که در معرض خطر هستید.
۵- بدون مزایای کارفرما
خدمات درمانی گران است و این نوع سبک کار مستقل معمولا دارای هیچ گونه بیمه ای نیست. بنابراین شما باید به صورت جداگانه به دنبال بیمه کردن خود باشید. البته شما همچنان گزینه هایی برای بیمه درمانی خواهید داشت. به عنوان مثال، اگر شریک زندگی شما شاغل است، ممکن است بتوانید به طرح بیمه او بپیوندید و زیر پوشش او قرار بگیرید. در بدترین حالت نیز شما می توانید به سادگی بیمه درمانی را به صورت خصوصی پرداخت کنید.
همچنین، فریلنسری به این معنی است که در روزهای بیماری یا تعطیلات پولی دریافت نمی کنید. در واقع هر روزی که کار نمی کنید روزی است که حقوق نخواهید گرفت.
۶- احساس تنهایی و انزوا
در حالی که تنها بودن فریلنسر می تواند یک مزیت قطعی برای برخی ها محسوب شود. اما حتی درونگراهای سرسخت نیز ممکن است در نهایت احساس تنهایی و انزوا کنند. اگر به داشتن همکارانی برای گپ زدن در طول روز کاری عادت دارید، فریلنسر بودن ممکن است برای شما یک شغل تنها و عجیب به نظر برسد. در واقع ممکن است کار کردن بدون تعاملات اجتماعی برایتان سخت باشد.
برای موفقیت در فریلنسری به چه مهارت هایی نیاز است؟
یکی از مهم ترین نکاتی که باید قبل از تبدیل شدن به یک فریلنسر رعایت کنید، درک مهارت ها و تجربه های خود است. این به شما کمک می کند تصمیم بگیرید که به دنبال چه نوع شغلی هستید و چه نوع شرکتی برای شما مناسب است. همچنین مهم است که درک مردم از انواع مختلف فریلنسرها را بدانید تا بتوانید به طور موثرتری مهارت خود را بازاریابی کنید.
همچنین علاوه بر اینکه باید درک درستی از سطح مهارت خود داشته باشید، لازم است به قوانین فریلنسری هم مسلط باشید و قراردادهای خود را به گونه ای وضع کنید که در نهایت به ضررتان تمام نشود.