معرفی انواع پسوندهای دامنه + توضیحات برای هر پسوند

بررسی انواع پسوند دامین ها برای سایت و توضیحات آن
به اشتراک میگذارم:
فهرست

هر دامنه وب سایت از دو قسمت نام دامنه و پسوند دامنه تشکیل شده است. انواع پسوندهای نام دامنه حروف اختصاری کوتاهی هستند که پشت نام دامنه سایت شما قرار می گیرند و به شناسایی نوع محتوای وب سایت شما کمک می کنند. در واقع از نام های دامنه به جای آدرس های IP طولانی استفاده می شود تا کار مرور وب را آسان تر کند.

در جهان بیش از ده ها پسوند نام دامنه برای انتخاب وجود دارد. هر پسوند دامنه هدفی دارد، اما بیشتر آنها برای تجارت شما مناسب نیستند. شما باید بدانید که در حال حاضر برای طراحی سایت در اصفهان و دیگر شهرهای ایران کدام پسوند نام دامنه برای کسب وکار شما مناسب تر است. هنگام طراحی سایت باید به نام دامنه و همینطور پسوند دامنه سایت خود توجه کنید. قبلا در یک مقاله در خصوص نکات انتخاب نام دامنه توضیح داده ایم. اما در این پست می خواهیم بدانیم که پسوند دامنه چیست و کدام یک برای کسب و کار شما مناسب تر است.

شما باید با انواع پسوندهای دامنه و توضیحات هر پسوند آشنایی داشته باشید تا بتوانید بهترین پسوند دامنه را هنگام طراحی سایت فروشگاهی اصفهان انتخاب کنید. برای اینکه پسوند دامنه را بهتر درک کنید نخست باید آشنایی کامل با URL سایت و دامنه سایت داشته باشید.

 

URL و دامنه سایت شامل چه بخش هایی هستند؟

هر صفحه از سایت یک URL دارد که در اصل همان آدرس صفحات وب سایت در فضای اینترنت است. شما می توانید URL همین صفحه را در نوار آدرس مرورگر مشاهده کنید. به طور کلی یک URL شامل چندین قسمت است که از چپ به راست عبارتند از:

  • Http” یا “Https که پروتکل ارتباطی هستند.
  • Domain name یا همان نام دامنه
  • مسیر فایل داخلی یا همان آدرس زیرشاخه که به صفحه خاصی در وب سایت اشاره دارد.

ساختار url های سایت و تاثیر آن بر سئو | بهیدو

 

به این ترتیب نام دامنه سایت تنها بخشی از آدرس “URL” سایت محسوب می ‌شود که به تنهایی از دو بخش نام یکتا و پسوند دامنه تشکیل شده است:

  • نام یکتا یا (SLD) که در واقع دامنه سطح دوم شناخته می شود.SLD  همان نامی است که به عنوان نام وب سایت خود انتخاب می کنید که به طور مثال در این سایت behido نام دامنه سایت است.
  • پسوند دامنه یا (TLD) که به معنای دامنه سطح بالا است که بعد از نام دامنه می آید. (مانند  .comو .ir)

در ادامه در خصوص انواع پسوندهای دامنه توضیحات بیشتری را خدمت شما عزیزان ارائه می دهیم.

 

پسوند دامنه چیست؟

پسوندهای دامنه حروفی هستند که به دنبال نقطه پایانی URL می آیند. پسوندهای رایج در جهان عبارتند از .com، .org و net. انتخاب نام دامنه یکی از مهم ترین مراحل طراحی سایت است. وقتی نوبت به انتخاب نام دامین مناسب می رسد، باید هم نام دامنه و هم پسوند دامنه را انتخاب کنید. شما باید پسوند دامنه سایت خود را در فضای کسب وکارتان انتخاب کنید.

در اصل پسوند دامنه باید با برند و انتظارات مصرف کننده شما همسو باشد. شما به عنوان یک مالک وب سایت هنگام طراحی سایت در اصفهان یا شهرهای دیگر، باید پسوند دامنه سایت خود را بر اساس چندین هدف انتخاب کنید. پسوند دامنه می تواند به مردم بگوید که شما چه نوع سایتی دارید. همچنین می تواند اعتماد را القا کند و به جذابیت هر چه بیشتر URL سایت شما کمک کند.

 

انواع پسوندهای دامنه + توضیحات هر پسوند

در گذشته هدف اصلی از پسوندهای دامنه طبقه بندی وب سایت ها بر اساس نوع آنها بوده است. به عنوان مثال، وب سایت هایی که به .com ختم می شوند، در ابتدا قرار بود که در دسته وب سایت های تجاری قرار بگیرند. اما همانطور که می دانید، امروزه انواع وب سایت ها از .com استفاده می کنند.

در واقع همانطور که اینترنت تکامل یافته است، پسوندهای دامنه نیز ممکن است متفاوت از آنچه در ابتدا در نظر گرفته شده بودند استفاده شوند. اصطلاح دیگر برای پسوند دامنه،  دامنه سطح بالا یا TLD است. باید گفت TLD یا دامنه سطح بالا در شناسایی برند شما، نقش مهمی دارد. امروزه اکثر وب سایت های مطرح به .com ختم می شوند.

البته شما حتما وب سایت های دیگری را هم  دیده اید که به .org یا .edu ختم شده اند. در ایران نیز پسوند .ir بسیار معروف است و در صدر پسوندهای دامنه فعال کشور قرار دارد. انواع پسوندهای دامنه در یک دسته ‌بندی بزرگ تر به دو گروه پسوندهای دامنه جهانی و منطقه ای تقسیم می شوند. در اینجا انواع پسوندهای دامنه و توضیحات هر پسوند را ارائه می دهیم:

دامنه های جهانی (GTLD)

استفاده از این پسوندهای دامنه همانطور که از نام آنها مشخص است محدودیت جغرافیایی ندارد. البته باید گفت که برای ثبت این نوع پسوندهای دامنه شما باید هزینه بیشتری نسبت به ثبت پسوندهای دامنه محلی پرداخت کنید.

معروف ترین پسوند دامنه جهانی .com است.

دیگر پسوندها عبارتند از: .edu ، .net ،  .gov ، .info ،  .mil (مخصوص سایت های مرتبط با حمل و نقل هوای)،  .org و غیره.

شایان ذکر است TLDهای com، net و org، علیرغم اهداف مشخص شده اولیه، اکنون برای هر منظوری قابل استفاده هستند.

دامنه‌های منطقه‌ای یا محلی (CTLD)

این نوع پسوندهای دامنه برای هر کشور به صورت اختصاصی هستند و در واقع می توانند موقعیت وب‌سایت را نیز مشخص کنند.

معروف ترین پسوند دامنه محلی که ما می شناسیم ir متخص به کشور ایران است.

برخی دیگر عبارتند از: ca برای کانادا، uk برای انگلستان، pl برای لهستان، it برای ایتالیا و غیره.

 

طراحی سایت در اصفهان |بهیدو

معرفی رایج ترین و محبوب‌ترین پسوندهای دامنه

.com

قطعا می دانید که یکی از مشهورترین و معتبرترین انواع پسوندهای دامنه در جهان .com است.

این پسوند در اصل مخفف واژه انگلیسی commercial است که (تجاری) معنا می شود.

همانطور که قبلا اشاره شد .com در ابتدا فقط برای سایت هایی با مقاصد تجاری امکان ثبت داشت اما در حال حاضر هر سایتی می تواند از آن استفاده کند.

.ir

پسوند .ir یک پسوند دامنه محلی است که نماینده کشور ایران است.

شما هنگام طراحی سایت به شکل های مختلفی می توانید این پسوند را در ایران ثبت کنید که عبارتند از:

  • net.ir مختص دفاتر و شرکتهای ارائه دهنده خدمات مبتنی بر شبکه
  • gov.ir برای ثبت دامنه سازمان ‌ها و نهادهای دولتی و اجرایی و موارد مشابه
  • ac.ir مختص موسسات آموزشی و دانشگاهی (دارای مجوز وزارت علوم یا وزارت بهداشت)
  • sch.ir برای موسسات آموزش آکادمیک (زیرنظر وزارت آموزش و پرورش)
  • org.ir مختص سازمان‌ های خصوصی و غیر دولتی رسمی و همینطور شرکت ‌های بین ‌المللی با عضویت ایران
  • co.ir برای سازمان‌ های غیردولتی و غیرانتفاعی (با ثبت رسمی)
  • id.ir مختص افراد با تابعیت ایرانی

.edu

پسوند edu از واژه  انگلیسی Education به معنای (آموزشی) گرفته شده است و برای وب ‌سایت ‌های دانشگاهی استفاده می شود.

.gov

پسوند دامنه gov مخفف عبارت Government به معنای (دولتی) است. از آن برای ثبت دامنه سایت‌ های سازمانی و نهادهای دولتی استفاده می شود.

.shop

به منظور طراحی سایت فروشگاهی اصفهان می توانید از پسوند دامنه . shop نیز استفاده کنید.

این پسوند دامنه به معنای خرید بوده و در اصل برای ثبت دامین فروشگاه ‌های اینترنتی پیشنهاد می شود.

.info

پسوند info که از عبارت Information به معنای (اطلاعات) گرفته شده است برای وب ‌سایت ‌هایی با خدمات مبتنی بر اطلاع ‌رسانی پیشنهاد می شود.

.net

این پسوند از عبارت Network به معنای (شبکه) گرفته شده است. پسوند .net برای شرکت هایی که خدمات مبتنی بر اینترنت یا اطلاع ‌رسانی ارائه می دهند استفاده می شود.

.org

پسوند دامنه org که برای تشکیلات سازمانی استفاده می شود مخفف کلمه Organizations است.

البته معمولا سایت‌های موسسات غیردولتی نام دامنه خود را با پسوند فوق ثبت می کنند.

.biz

پسوند دامنه biz (مخفف Business) به معنای کسب ‌و‌کار است و بیشتر برای وب سایت های تجارت الکترونیک استفاده می شود.

 

تاثیر نام دامنه و یو آر ال صحیح آن در سئو سایت در اصفهان

پسوند دامنه چه مزیتی برای سایت ایجاد می کند؟

ممکن است از خود بپرسید که آیا واقعا مهم است کدام پسوند را برای وب سایت خود انتخاب می کنیم؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که پسوند دامنه اولین برداشت را به بازدیدکنندگان بالقوه از وب سایت شما می دهد. در واقع افراد حتی پیش از اینکه روی دامنه سایت شما کلیک کنند و طرح و محتوای آن را ببیند، در وهله اول با مشاهده پسوند دامنه سایت شما تصورات متفاوتی از وب سایتتان خواهند داشت. همچنین از آنجایی که ثبت برخی از پسوند ها نسبت به سایرین گران تر است این موضوع نیز می تواند روی تصور کابران در مورد برند شما تاثیر بگذارد.

البته پسوند دامنه نباید صرفاً بر اساس هزینه ثبت آن انتخاب شود. به خاطر داشته باشید که ممکن است با یک سایت معتبر .ir نسبت به همان سایتی که با نام دامنه  .com  ثبت شده است، درآمد بیشتری کسب کنید. علاوه بر این طبق تجربه تیم بهیدو که در زمینه خدمات سئو در اصفهان فعالیت دارند پسوند دامنه شما به طور غیر مستقیم نیز بر بهینه سازی موتور جستجو تأثیر می گذارد. البته برای گوگل مهم نیست که سایت شما از چه TLD استفاده می کند بلکه همیشه ارائه بهترین نتیجه برای کاربران مهم بوده است.

با این حال، پسوند دامنه شما می تواند به طور غیر مستقیم بر رتبه صفحه شما تأثیر بگذارد. برخورداری از یک نام دامنه و پسوند دامنه به یاد ماندنی و قابل اعتماد به سئو سایت شما کمک می کند. زیرا احتمال کلیک کردن و لینک دادن به آن توسط افراد بیشتر است.

منبع: برگرفته از kinsta

۵/۵ - (۴ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در بهیدو مشاوره رایگان دریافت کنید

فرم مشاوره رایگان