XML چیست و چگونه می توانید از آن در وردپرس استفاده کنید؟

XML همه جا هست. این گزینه برای سرورها، امنیت وب، به روزرسانی ها و سایر موارد به کار می رود. زمانی که صحبت از وردپرس به میان می آید، XML به اندازه زبان های محبوبی همچون PHP توجه افراد را به خود جلب نمی کند. با اینحال اشنایی با XML و نحوه استفاده از آن می تواند برای هر صاحب سایت یا برنامه نویسی مفید باشد. در این مقاله قصد داریم به اصول XML بپردازیم و در مورد کاربردهایش حرف بزنیم.سپس روش هایی را برای استفاده از این گزینه در وردپرس مرور خواهیم کرد.

 XML چیست و کجا مورد استفاده قرار می گیرد؟

XML یکی از زبان های نشانه گذاری است. این موضوع بدین معنی است که XML زبانی بر پایه تگ هاست که برای اضافه کردن اطلاعات به عناصر داخل فایل به کار می رود. یکی از تفاوت های زبان نشانه گذاری با سایر زبان ها این است که چنین زبان هایی برای خواندن راحت هم توسط دستگاه و هم توسط انسان ها طراحی شده اند.  مثال زیر یک نمونه ساده از اسنیپت های XML است :

 

<?xml version=”1.0″ encoding=”ISO-8859-1″?>
<note>
<to>John Doe</to>
<from>Jane Doe</from>
<heading>Reminder</heading>
<body>Remember to buy more milk!</body>
</note>

 

اگر این اسنیپت را به عنوان فایل .xml ذخیره کنید و آن را با مرورگتان باز کنید متوجه می شوید که مرورگر آن را به عنوان کد شناسایی می کند. با اینحال شما نمی توانید از هر تگی که دوست داشتید استفاده کنید. طرح های تایید شده ای برای این زبان برنامه نویسی وجود دارد که باید از آن ها استفاده کنید. اگر تگ های نادرستی  استفاده کنید مرورگر قادر به شناسایی و نمایش درست آن ها نخواهد بود.

زبان های نشانه گذاری کاربردی تر از آنچه که تصور می کنید هستند. نمونه دیگری از این زبان، HTML است. این زبان برنامه نویسی اسکلت کل وب را تشکیل می دهد و استفاده از آن بسیار ساده است.

زبان XML هم می توانید کاربردهای زیادی داشته باشد. این زبان برنامه نویسی برای ذخیره سازی، انتقال و نمایش داده ها به کار می رود. علاوه بر این، XML  برنامه نویسی و توسعه وب برای ذخیره سازی اطلاعات به شکل متن ساده استفاده می شود و همین امر ایمپورت و اکسپورت داده ها را تسریع می کند.

 

براي آگاهي بيشتر در مورد ديگر خدمات آژانس ديجيتال مارکتينگ بهيدو همين حالا با ما تماس بگيريد .

[button title=”تماس با ما” link=”https://behido.com/contact-us/”   color=”#fff” font_color=”#666″ size=”2″  class=””  onclick=””][button title=”طراحی و برنامه نویسی سایت” link=”https://behido.com/webdesign-isfahan”   color=”#fff” font_color=”#666″ size=”2″  class=””  onclick=””]

 

 چگونه از XML  برای ایجاد نقشه سایت استفاده کنیم؟

همانطور که می دانید موتورهای جستجو از خزنده ها برای بازدید از سایت، تعیین محتوای صفحات و سپس ایندکس کردنشان استفاده می کنند. سپس موتورهای جستجو از همه این اطلاعات برای تولید نتایج مرتبط بهره می برند:

XML

مشکل اینجاست که  گاهی از اوقات خزنده ها نمی توانند محتوا را به درستی شناسایی کنند و آن را از دست می دهند.

 

این ها همچنین می توانند صفحاتی که موتورهای جستجو نمی بینند را ببینند و محتوای تکراری را هم شناسایی کنند. بهترین روش برای اجتناب از این مشکلاتی، ایجاد نقشه سایت است. نقشه سایت دربرگیرنده همه صفحاتی است که سایت شما را تشکیل می دهد. یک نمونه ساده از نقشه سایت را در ادامه می بینید:

 

<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>
<urlsetxmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″>
<url>
<loc>http://www.example.com/</loc>
<lastmod>2019-01-01</lastmod>
<changefreq>monthly</changefreq>
</url>
</urlset>

 

معمولا یک نقشه سایت دربرگیرنده تگ <url>  برای هر صفحه ای است که می خواهید موتورهای جستجو آن را ایندکس کنند. شما می توانید اطلاعات اضافی همچون  زمانی که آخرین بار  صفحات آپدیت شده ، موتورهای جستجو چگونه این آپدیت ها را بررسی کند و غیره را اضافه کنید. به خاطر داشته باشید که می توانید نقشه سایت را به کمک زبان HTML هم ایجاد کنید. در حقیقت، بهتر است از هردوی این زبان ها استفاده کنید. با اینکه می توانید نقشه سایت را به صورت دستی هم ایجاد کنید اما  به کمک افزونه های اختصاصی در وردپرس هم به راحتی می توانید اینکار را انجام دهید.

سه روش برای استفاده از فایل های XML در وردپرس:

نقشه سایت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است اما این تنها کاربرد این زبان خاص نیست. همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم، XML برای ذخیره سازی و انتقال اطلاعات هم استفاده می شود. اجازه دهید کاربرد این زبان برنامه نویسی در وردپرس را با هم مرور کنیم.

 

۱- ایمپورت و اکسپورت داده های افزونه:

حتی ساده ترین سایت های وردپرسی هم داده های زیادی در خود دارند. در بیشتر موارد هر افزونه ای که روی سایت نصب می کنید داده هایی هم ذخیره می کند. به کمک فایل XML می توانید این داده ها را اکسپورت یا ایمپورت کنید.

XML

یکی از این نمونه ها ووکامرس است. بیشتر افزونه های ووکامرسی به شما اجازه می دهند فهرست محصولات را اکسپورت کنید. این ها برای رکوردها یا ایمپورت محصولات به سایت دیگر عالی اند. افزونه های زیادی هستند که این کار را برایتان انجام می دهند هر چند برخی از آن‌ها بر فرمت CSV متکی هستند.

 

۲- آپلود داده های تست قالب:

نصب قالب جدید وردپرس گام کوچکی نیست. هر قالبی که استفاده می کنید بر روی سبک و عملکرد سایت اثر می گذارد. این موضوع بدین معنی است که قبل از انتخاب قالب باید نگاهی به آن بیندازید و ببینید چه تاثیری بر روی سایتتان می گذارد. از لحاظ فنی می توانید قالب جدید را بر روی سایت زنده تست کنید و اگر راضی نبودید به حالت قبلی تان باز گردید. با اینحال چنین رویکردی بهترین و امن ترین انتخاب نخواهد بود. بهترین روش استفاده از سایت لوکال، نصب قالب و تست کردن آن است.

به عنوان مثال WordPress.org فایل های XML ای را پیشنهاد می کند که شامل داده های تست سایت است. برای استفاده از آن باید فایل را دانلود کنید، به داشبورد وردپرس تان بروید و گزینه ابزارها و ایمپورت، وردپرس را انتخاب کنید.

XML

در عمل این گزینه همانند ایمپورت محتوای سایت وردپرسی دیگر به سایت شما عمل می کند. وقتی فرایند موجود تمام شد، سایت را باز کنید و ببینید قالب تان چه شکلی است. این فرآیند بیشتر از چند دقیقه وقتتان را نمی گیرد.

 

۳- مهاجرت و انتقال محتوای سایت وردپرسی:

اگر بخواهید داده ها را از یک سایت وردپرسی به سایت دیگر انتقال دهید چه می کنید؟ برای انجام اینکار باید به بخش ابزارها و سپس ایمپورت بروید و محتوایی که می خواهید اکسپورت کنید را انتخاب نمایید.

XML

وردپرس یک فایل XML تولید می کند. آن را بر روی رایانه تان دانلود نمایید. حالا می توانید این فرایند را تکرار کنید. به بخش ابزارها، تب ایمپورت  در سایت دوم بروید و فایل XML را آپلود نمایید.

به خاطر داشته باشید که این فرآیند محتوای وردپرسی تان را ایمپورت می کند اما تاثیری بر روی قالب ها یا افزونه هایی که استفاده می کنید ندارد. برای انتقال این موارد باید مهاجرت کامل را انجام دهید. همچنین بهتر است بدانید که می توانید از همین فرآیند برای مهاجرت محتوای WordPress.com به WordPress.org استفاده کنید.

XML

 سخن نهایی:

 هدف از زبان های نشانه گذاری قرار دادن اطلاعات به شیوه ای است که برای انسان و رایانه قابل درک باشد.

 

زبان های زیادی هستند که اینکار را انجام می دهند اما XML بی شک پادشاه این زبان هاست.

برای اینکه بفهمید این زبان برنامه نویسی چقدر پرکاربرد است روش هایی که می توانید از آن در وردپرس استفاده کنید را می بینید:

  1. ایجاد نقشه سایت
  2. اکسپورت و ایمپورت داده های افزونه
  3. آپلود داده های تست قالب
  4. مهاجرت و انتقال محتوای وردپرس
امتیاز دهی شما به این صفحه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در بهیدو مشاوره رایگان دریافت کنید

فرم مشاوره رایگان