مزایای استفاده از ابزار آنالیز سایت
هنگام بررسی و آنالیز سایت توسط ابزارها اطلاعات جامعی درباره قسمتهای مختلف وبسایت به دست میآید که با حذف باگها و موارد اضافی و افزودن و ویرایش بخشها، میتوان بهسرعت و کیفیت آن کمک کرد و با افزایش ترافیک و بهینهسازی سایت برای موتور جستجوگر به اهداف اصلی خود رسید.
۷ مزیت اصلی و مهم ابزار آنالیز سایت
۱. بازنگری در مسیریابی و لینک دهی به سایت
۲. جایگزینی محتوای جدید بهجای محتوای تکراری
۳. ایجاد و تقویت متنهای لنگری (Anchor Text)
۴. بازنویسی عناوین و حذف تگهای تکراری، شکسته و چندگانه
۵. شناسایی خطاهای سرور و رفع مشکلات احتمالی
۶. بررسی میزان دسترسی به سایت و ارتقا آن
۷. امکان اطلاع از سرعت و موارد کاهش سرعت سایت
انواع ابزار آنالیز سایت
تنوع و گستردگی ابزارهای تحلیلگر سایت زیاد است که بسته به اینکه قرار است چه قسمتی از سایت بررسی شود و نیز توانایی استفاده از آن ابزار متفاوت هستند که وبمستر یا سئوکار در زمینههای مختلف مانند سئو، طراحی سایت، وضعیت هاست و سرور و دیگر موارد میتواند یکی از انواع ابزار تحلیل را انتخاب کرد. در ادامه برخی از این ابزارها و سایتهای رایگان آنالیز سایت اشاره شده است.
۱. ابزار ClickHeat
با استفاده از این سایت، میتوان میزان بازدید کاربران از صفحات وبسایت را مشاهده کرد. درواقع همانطور که از اسمش مشخص است به با تمرکز بر روی کلیکهای مخاطبین بر روی اسکرول صفحه، حرکت ماوس و غیره نقشه گرمایی (HeatMap) سایت را نمایش میدهد.
۲. ابزار Check My Colors
به آنالیز رنگهای پسزمینه و پیشزمینه سایت پرداخته سپس گزارش و درصورت نیاز پیشنهادها خود را بر اساس استاندارد W3C بهصورت نمودار نشان میدهد.
۳. ابزار Bing webmaster tool
درواقع ابزار موتور جستجوی مایکروسافت است که به عنوان تحلیلگر سایتها نیز استفاده میشود. شیوه کار با آن راحت بوده و با کپی آدرس سایت و ثبتنام در Bing Webmaster، میتوان به آمار بازدیدکنندگان به تفکیک شهر، باگها، کلمات کلیدی موجود در سایت و غیره دست پیدا کرد.
۴. ابزار User Testing
یکی از سریعترین ابزارهای آنالیز سایت است که بسیاری از وبمستران از آن برای آگاهی از نظرات کاربران در مورد سایت استفاده میکنند. User Testing با سرعت و دقت بالا سایت را تحلیل شبکهای میکند.
خدماتی که بهیدو برای ایجاد وبسایت شما انجام میدهد
۵. ابزار Woorank
سایتی با امکانات گسترده و دو رابط کاربری برای تحلیل و بررسی وبسایتها بوده که در یک هفته اول بهصورت رایگان کار آنالیز را انجام میدهد. Woorank در بهینهسازی یا سئوی سایت بسیار کارآمد است و اطلاعات خوبی در مورد رتبهبندی و آمار سایت در اختیار مدیران قرار میدهد.
۶. ابزار Alexa
سایت الکسا در دنیا بسیار مشهور است و کاربران زیادی از آن استفاده میکنند. بنابراین ابزار آنالیزور رایگان آن به دلیل مقایسه سایت با دیگر سایتهای مشابه موجود در آن و رتبهبندی آن، از جایگاه بهتری برخوردار بوده و اطلاعات دقیقتری ارائه میکند.
۷. ابزار Google Anayltics
یکی از محبوبترین و نامآشناترین ابزارهای آنالیز سایت است که وبمستران زیادی از آن برای تحلیل ترافیک سایت و سئوسازی آن استفاده میکنند. گوگل آنالیتیکس ابزار رایگان شرکت گوگل با قدرت بالا و استفاده آسان، اطلاعات وسیعی در مورد آمار بازدیدکنندگان بر اساس شهر یا منطقه خاص و در بازه زمانی مشخص، بررسی میزان موفقیت هرکدام از روشهای بازاریابی انجام شده در سایت، میزان بازدید و محبوبیت صفحات، بررسی کلمات کلیدی و نوع دسترسی به سایت از طریق دسکتاپی یا موبایلی و بسیاری اطلاعات دیگر که به ارتقا کیفی و کمی سایتها کمک شایانی میکند.
۸ .ابزار Website Reviewer
یکی دیگر از ابزارهای قوی که در زمینه تحلیل و بررسی بهینهسازی سایت استفاده میشود. Website Reviewer با آنالیز دقیق بیش از ۵۰ جز سئو مانند وضعیت Alt تصویر، لینکسازی، ریسپانسیو، نمایش سایت در گوگل و امثال این، کمک زیادی به سئوکاران و مدیران سایت میکند.
۹ .ابزار Clixpy
یک ابزار عالی برای مشاهده کاراکترهای موردعلاقه کاربران و مخاطبین سایت است. همچنین با کمک Cixpy میتوان خروج سریع کاربران از سایت را متوجه شد.
همانطور که در ابتدا اشاره شد ابزارهای آنالیز سایت به کمک وبمستران، سئوکاران و صاحبان سایتها و کسبوکارهای اینترنتی میآیند تا با بررسی و تجزیه و تحلیل دادهها، نمودارها و گزارشها، سایت خود را بهبود ببخشند.
البته ابزارهای معرفی شده در بالا تنها بخشی از تحلیلکنندههای سایتها هستند و ابزارهای دیگری مانند Compete، Piwik، CrazyEgg، Five Secound Test، Click Density، BrowserShots و غیره نیز وجود دارند.
اما نکته اساسی این است که استفاده از هر نوع ابزار و تحلیل اطلاعات آن و از همه مهمتر رفع مشکلات سایت به سادگی امکانپذیر نیست و بهتر است از افراد متخصص در این زمینه استفاده کرد.