لینک UTM چیست؟

یکی از جنبه های مهم در یک بازاریابی موفق و حرفه ای، این است که بتوانید میزان موفقیت خود را اندازه گیری کرده و تأثیر آن را بسنجید. یکی از بهترین ابزارهایی که برای سنجش بهره وری کمپین های تبلیغاتی استفاده می شود، لینک های UTM است. شما با ساخت لینک UTM قادر هستید میزان حجم ترافیک ورودی به سایت خود را از منابع مختلف اندازه گیری کنید. اما لینک UTM چیست و چگونه کار می می کند؟ در ادامه به این سوال پاسخ خواهیم داد.

شرکت دیجیتال مارکتینگ بهیدو ارائه دهنده خدمات طراحی سایت در اصفهان ، طراحی فروشگاه اینترنتی و خدمات سئو در اصفهان است. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان طراحی سایت با ما تماس بگیرید.

 

لینک UTM چیست؟

آیا می خواهید بدانید کدام کمپین بازاریابی شما بیشترین ترافیک را برای وب سایت ایجاد کرده است؟ یا شاید می خواهید بدانید که خبرنامه یا بخش وبلاگ شما چقدر خوب عمل می کند؟ برای این منظور متخصصان سئو در اصفهان استفاده از لینک های UTM را به شما پیشنهاد می کنند.

در واقع سئوکاران برای سنجش یک کمپین یا بخش های خاصی از محتوای تبلیغاتی خود و همینطور بهینه سازی آنها از لینک UTM استفاده می کنند. لینک های UTM قطعه متن کوتاهی هستند که به انتهای URL اضافه می شوند تا در صورت کلیک کاربران بر روی آن پیوند، ترافیک ورودی به طور کامل آنالیز شده و شما از ترافیک وب سایت خود مطلع گردید. لینک UTM همچنین به عنوان برچسب ردیابی شناخته می شود، زیرا به شما کمک می کند ترافیک وب سایت خود را از مبدا آن “ردیابی” کنید. شایان ذکر است که افزودن این قطعه متن به انتهای URL هیچ تاثیری بر روی صفحه وب شما نمی گذارد و فقط به تجزیه و تحلیل ترافیک وب سایت شما کمک می کند. به این ترتیب با کدهای UTM خواهید دید که فعالیت های تبلیغاتی شما چقدر موثر هستند و بازدیدکنندگان چگونه با وب سایت شما تعامل دارند.

همانطور که می دانید یک URL معمولی به این شکل است:

https://example.com/

اما اگر برچسب های UTM را به آن اضافه کنید، آدرس اینترنتی شما به این شکل تبدیل می شود:

https://example.com/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=onboarding

اکنون که می دانید لینک UTM چیست، بیایید ببینیم که چگونه کار می کند. همچنان با شرکت دیجیتال مارکتینگ بهیدو ارائه دهنده خدمات طراحی سایت در اصفهان ، طراحی فروشگاه اینترنتی و خدمات سئو در اصفهان همراه باشید.

 

لینک UTM چیست؟

پارامترهای UTM چگونه کار می کنند؟

آدرس های اینترنتی حاوی لینک UTM مانند سایر پیوندهای قابل کلیک کار می کنند. با این تفاوت که وقتی کاربر روی ایم پیوند کلیک می کند، Google Analytics از برچسب های UTM برای تمایز هر URL از بقیه استفاده می کند و از پارامترهای UTM برای ثبت اطلاعاتی مانند تعداد بازدیدکنندگان، منابع ترافیک، کلمه کلیدی، کلیک ها و موارد دیگر استفاده می کند.

در یک لینک UTM ، پنج برچسب وجود دارد که عبارتند از:

  • منبع کمپین (utm_source):

شما می توانید از این پارامتر برای شناسایی منبع ترافیک وب سایت خود، استفاده کنید. utm_source در واقع به شما آدرسی را نشان می دهدکه بازدیدکنندگان شما از آن آمده اند. این آدرس می تواند نام وب سایت، موتورهای جستجو، نام خبرنامه، شبکه های اجتماعی مانندFacebook ، Twitter و غیره باشد.

مثال: utm_source = google

  • متوسط کمپین ​​(utm_medium):

از این پارامتر برای شناسایی رسانه مورد استفاده جهت اشتراک گذاری و دسترسی به پیوند خود استفاده کنید. این برچسب می تواند ایمیل، شبکه اجتماعی، CPC یا هر روش دیگر باشد.

مثال: utm_medium = cpc

  • نام کمپین (utm_campaign):

شما می توانید از این پارامتر برای شناسایی یک کمپین یا تبلیغات مرتبط با پیوند خود استفاده کنید. این برچسب می تواند نام محصول، نوع فروش، نام مسابقه و غیره باشد.

مثال: utm_campaign=summer-sale

  • مدت کمپین (utm_term):

اگر از تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) برای ارتقاء کسب و کار و وب سایت خود استفاده می کنید، این برچسب به شما کمک می کند تا مشخص کنید کدام کلید واژه منجر به بازدید از سایت شما شده است.

مثال: utm_term=camping-gear

  • محتوای کمپین (utm_content):

با این برچسب شما می توانید ببینید که کاربر روی کدام عنصر (مانند CTA یا بنر) کلیک کرده است تا تبلیغات خود را بر همان اساس بهینه سازی کنید. این پارامتر همچنین برای تمایز بین تبلیغاتی که به URL مشابه اشاره می کنند، استفاده می شود و معمولاً برای آزمایش A/B و تبلیغات هدفمند محتوا نیز کاربرد دارد.

مثال: utm_content=cta-bottom

برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت خدمات سئو در اصفهان همین امروز با ما تماس بگیرید.

 

پارامترهای utm

مزایای استفاده از UTM

  1. ROI رسانه های اجتماعی را اندازه گیری کنید

شما با افزودن لینک UTM به پیوندهای خود متوجه خواهید شد که کدام کمپین ها در ایجاد ترافیک و تبدیل موثرتر بوده اند. بر اساس همین داده ها می توانید کمپین های خود را بهینه کرده و بازده سرمایه گذاری (ROI) فعالیت های بازایابی خود را به طور موثر اندازه گیری کنید.

  1. پیگیری عملکرد خبرنامه یا ایمیل مارکتینگ

آیا می خواهید ببینید کدام خبرنامه یا ایمیل مارکتینگ بیشترین بازدیدکننده را به وب سایت شما وارد کرده است؟ برای این منظور از لینک UTM استفاده کنید. از طرف دیگر برچسب های UTM به شما کمک می کند ایمیل ها یا خبرنامه هایی را تشخیص دهید که عملکرد خوبی ندارند.

  1. محل مناسب بنر تبلیغاتی خود را بیابید

اگر در حال اجرای چندین کمپین پولی هستید، باید بدانید تبلیغات خود را در کجا قرار دهید تا بیشترین کلیک را داشته باشد. پارامترهای UTM می توانند به شما کمک کنند تا دریابید نمایش تبلیغات شما در کدام وب سایت ها سودمندتر عمل می کند و یا اینکه مثلا آگهی شما در نوار کناری بیشتر کلیک می خورد یا در پاورقی. طبق تجربه متخصصان سئو در اصفهان در شرکت بهیدو تبلیغات در ستون کناری بیشتر از تبلیغات در پاورقی کلیک می خورند. کسب این اطلاعات برای کمپین های آینده شما مهم است.

  1. پیگیری اثر CTA

یکی دیگر از راههای مفید استفاده از پارامترهای UTM این است که دریابید کدام نوع فراخوان (CTA) بیشترین ترافیک را ایجاد می کند. با افزودن پارامترهای UTM به CTA های مختلف، می توانید در مورد متن مورد استفاده، رنگ، طرح و اندازه CTA و محل قرارگیری آن اطلاعات کسب کنید. بنابراین شما می توانید از این داده ها برای بهینه سازی سایت و افزایش تبدیل ها استفاده کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با تیم سئو در اصفهان تماس بگیرید.

 

چگونه می توانیم لینک UTM بسازیم؟

شما می توانید کدهای UTM را به صورت دستی تایپ کنید. یا اینکه از ابزار سازنده URL کمپین گوگل استفاده نمایید. برای استفاده از این ابزار روی این لینک کلیک کنید. گوگل با این ابزار نحوه ایجاد URL های ردیابی سفارشی را در اختیار شما قرار می دهد. سازنده UTM Google همچنین هر یک از پارامترهای UTM را تعریف می کند. توصیه می کنیم آدرس پیوند خود را کوتاه کنید، زیرا کدهای UTM می توانند آدرس شما را برای کلیک ناخوشایند کنند.

 

مشاهده گزارش لینک های UTM در Google Analytics

هنگامی که URL های ردیابی کمپین خود را ایجاد کرده و آنها را به اشتراک گذاشتید ، Google Analytics به طور خودکار شروع به نمایش اطلاعات می کند. برای مشاهده کدهای UTM در Google Analytics این مراحل را دنبال کنید.

– وارد حساب Google Analytics شوید.

– پس از ورود به سیستم، نمای پیش فرض، شما را به صفحه اصلی می برد. در نمای دسکتاپ، در سمت چپ صفحه، یک سری گزارش وجود دارد. روی Acquisition کلیک کنید.

-یک سری جدید از موارد منو باید تحت Acquisition ظاهر شود. روی کمپین ها کلیک کنید.

-روی All Campaigns کلیک کنید.

بعد از انجام مراحل فوق شما به بخش گزارشات همه کمپین ها در Google Analytics می روید. در این صفحه کمپین هایی را که در URL های ردیابی خود تعریف کرده اید مشاهده خواهید کرد. همچنین می توانید داده های کمپین های خود را بر اساس منبع کمپین و غیره ​​مرتب کنید. اکنون می توانید نتایج را اندازه گیری کنید.

چنانچه برای دریافت خدمات تخصصی سئو در اصفهان و همینطور خدمات طراحی سایت در اصفهان ، طراحی فروشگاه اینترنتی و غیره به مشاوره با یک شرکت دیجیتال مارکتینگ معتبر نیاز دارید، برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان طراحی سایت با ما تماس بگیرید.

امتیاز دهی شما به این صفحه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در بهیدو مشاوره رایگان دریافت کنید

فرم مشاوره رایگان