چنانچه به دنبال راهاندازی یک سایت برای خود و یا کسبوکارتان هستید، اولین چالش پیشروی شما انتخاب شیوه طراحی سایت خواهد بود. در حالت کلی دو روش استفاده از cms و کد نویسی برای پیادهسازی وبسایتها وجود دارد. اما اینکه مزایا و معایب هر کدام چیست و با توجه به نوع و محتوای سایت شما طراحی سایت با cms بهتر است یا با کد نویسی تا پایان مقاله با آژانس دیجیتال مارکتینگ بهیدو ارائه دهنده خدمات طراحی سایت و اپلیکیشن ، سئو و بهینه سازی سایت ، دیجیتال مارکتینگ و برندینگ ، تولید محتوا و تبلیغات آنلاین همراه باشید.
انواع روشهای طراحی سایت
در ابتدا اشاره شد که طراحی سایت به وسیله دو گزینه برنامهنویسی و cms صورت میگیرد. باید به این نکته توجه داشت که انتخاب روش صحیح و مناسب طراحی سایت بسیار مهم و حائز اهمیت است. زیرا هنگامی که شما به یک شرکت طراحی وبسایت مراجعه میکنید پس از انتخاب یکی از این دو گزینه، میزان هزینه و مدت زمان تحویل و نیز شیوه استفاده از سایت متفاوت و تأثیرگذار خواهد بود. بنابراین بهتر است در ابتدا به طور مختصر با هر دو روش آشنایی مختصری پیدا کنید.
طراحی سایت با استفاده از cms
طراحی سایت به وسیله cms یا سیستم مدیریت محتوا امروزه در سایتهای محتوا محور، خبری و فروشگاهی بسیار فراگیر شده است. در این شیوه با کمک ابزارهای آماده سایت را طراحی میکنند. وردپرس، جوملا و دروپال از انواع مهم و پر کاربرد این دسته بوده که برنامهنویسان با ساخت پلاگین و افزونههای مختلف، سعی میکنند قابلیتها و امکانات موجود در آنها را بیش از پیش افزایش دهند.
با این حال با توجه به نیازها و خواستههای متنوع و متغیر هر سایت، بیشتر مواقع استفاده از cms آماده و گاهی رایگان، جوابگوی کارفرمایان نیست.
طراحی سایت با استفاده از cms اختصاصی
در برخی موارد شرکت طراحی cms آماده را مطابق با نیاز مشتری تغییر میدهند و قسمتهایی از آن را کد نویسی میکنند. در این صورت به این شیوه، طراحی سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوای اختصاصی میگویند. این روش مزایا و معایب خاص خود را دارد. انعطافپذیری، سرعت و امنیت بالاتر نسبت به cms آماده مهمترین مزیتهای طراحی سایت با استفاده از cms اختصاصی است. اما در مقابل این روش هزینه بالاتر و زمان بیشتری برای طراحی سایت نیاز دارد. همچنین پشتیبانی سایت با استفاده از cms اختصاصی ضعیف و در صورت امکان نیاز به هزینه زیادی دارد.
طراحی سایت با استفاده از کد نویسی
در این شیوه از نقطه آغاز تا پایان سایت توسط برنامهنویس کد نویسی میشود. در موارد که سیستمهای مدیریت محتوا نیاز اصلی سایت را برطرف نمیکند و یا قرار است سایت به یک سیستم دیگر ارتباط برقرار کند از شیوه برنامهنویسی استفاده میکنند. همچنین گاهی کارفرما به یک ویژگی خاص یا سرعت بالاتری احتیاج دارد که در این صورت نیز کد نویسی تنها چاره کار خواهد بود.
کد نویسی بهتر است یا cms؟
واقعیت این است که انتخاب بین خوب و یا بد نیست. در واقع هر دو روش مزایا و معایب خاص خود را دارند که با در نظر گرفتن شرایط و نیازهای موجود یکی از آنها برای طراحی سایت انتخاب میشود. به معنای دیگر اینکه طراحی سایت با استفاده از سیستم مدیریت محتوا cms بهتر است یا با کد نویسی به عوامل متعددی بستگی دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
۷ عامل تعیینکننده در انتخاب شیوه طراحی سایت
۱. نوع امکانات موردنیاز
در مرحله اول برای انتخاب باید نیازسنجی شود و مشخص کنید چه انتظاراتی از سایت خود دارید و قرار است دارای چه قابلیتهایی باشد. واضح است که در سیستم مدیریت محتوا مانند جوملا، وردپرس و دروپال امکانات زیادی از قبل طراحی و برنامهنویسی شده است. همچنین با وجود افزونههای مختلف که در حال توسعه و افزایش هستند، میتوان قابلیتهای دیگر را نیز اضافه کرد. بنابراین اگر سیستم مدیریت محتوا جوابگوی امکانات مورد نیز سایت شما هستند، بیتردید این روش مناسب و مقرونبهصرفه است. در غیر این صورت باید به سراغ روش طراحی سایت با استفاده از کد نویسی بروید.
۲. نوع کاربری سایت
در این مورد نیز سیستم مدیریت محتوا بهتر عمل میکنند و پنل مدیریتی آسان داشته که همواره در حال بهینهسازی است و به کاربران این امکان را میدهد تا بتوانند قسمتهای مختلف سایت را ویرایش، اضافه و یا حذف کنند. اما در روش کد نویسی نیز اگر از کیفیت بالایی برخوردار باشد اختیارات و آزادی عملی متنوع و مطابق با خواسته کاربر را بهتر فراهم میکند. هر چند این فرآیند نیاز به صرف هزینه و زمان زیادی دارد.
۳. اهداف سایت
یکی از عوامل مهم در انتخاب شیوه طراحی سایت، هدف از راهاندازی سایت است. گاهی برخی از پروژهها را فقط با سیستم مدیریت محتوا قابل پیاده سازی هستند و از لحاظ هزینه و زمان چارهای جز انتخاب این روش نیست. مانند راهاندازی فروشگاه اینترنتی تازه و یا استارتاپی با بودجه محدود که موفقیت آن قابل پیشبینی نیست. در این صورت میتوان در ابتدا سایت را با استفاده از cms طراحی کرد و چنانچه پروژه موفقیتآمیز بود با استفاده از برنامهنویسی سایتی با امکانات ویژه طراحی کرده و جایگزین قبلی نمود.
براي آگاهي بيشتر در مورد ديگر خدمات آژانس ديجيتال مارکتينگ بهيدو همين حالا با ما تماس بگيريد .
۴. میزان سرعت بارگذاری سایت
سایتی که با سیستم مدیریت محتوا طراحی شده به دلیل حجم بالا اطلاعات و امکانات به طور معمول سرعت کمتری نسبت به سایت برنامهنویسی شده اختصاصی دارند. البته با کمک برنامهنویسی میتوان سرعت این قبیل سایتها بهبود بخشید. ولی چنانچه به سایتی با سرعتی خاص و بسیار بالا نیاز دارید بهتر است به سراغ طراحی سایت با استفاده از کد نویسی بروید.
۵. بهینهسازی و قابلیت توسعه
با این سیستم مدیریت محتوا همواره توسط هزاران برنامهنویس در حال توسعه و بهینهسازی هستند و افزونههای متنوعی به صورت رایگان و یا پولی تا کنون ساخته شده است، با این حال در برخی موارد بهینهسازی قسمتهای از آنها سخت است و یا امکان افزودن قابلیت موردنیاز وجود ندارد. در این صورت نیز سایت را باید از طریق برنامه نویسی طراحی و پیاده سازی نمود.
۶. هزینه طراحی سایت
مقدار بودجه تعیینی در طراحی سایت در انتخاب روش بسیار مهم و تأثیرگذار است. طراحی سایت با استفاده از برنامهنویسی به دلیل اینکه تمام امکانات ظاهری و داخلی سایت باید کد نویسی شوند، به زمان زیادی نیاز دارند که بالطبع گرانتر از طراحی سایت با استفاده از cms هست که بیشتر موارد از قبل برنامهنویسی شده و در اختیار طراح قرار گذاشته شده است.
۷. امنیت و پشتیبانی از سایت
در هر دو روش طراحی سایت امنیت و حفظ و نگهداری از سایت به عواملی دیگر بستگی دارد. در واقع به یقین نمیتوان گفت طراحی سایت با استفاده از کد نویسی در زمینه امنیت بهتر عمل میکند یا با استفاده از cms. در سایتی که با سیستم مدیریت محتوا طراحی شده، نوع افزونهها و هسته سیستم نقش تعیینکنندهای در میزان امنیت آن بازی میکند. در مقابل در سایتهایی که کد نویسی میشوند تبحر و مهارت برنامهنویسی عامل موفقیت در امن بودن سایت است. در مورد پشتیبانی و برطرف کردن مشکلات نیز به همین صورت بوده و بسته به افراد و تیم طراح سایت دارند که در کدام یک بهتر عمل میکنند.
۸- هزینه بالا و زمان طولانی برای طراحی سایت
تصور کنید برای خرید لباس یا لباس به بازار بروید که هزینه آن بیشتر باشد؟
یک مثال در طراحی سایت است، زمانی که از یک سیستم مدیریت محتوای رایگان استفاده می کنید، نیازی به پرداخت هزینه زیادی برای طراحی و ایجاد یک کنترل پنل ندارید.
هنگامی که یک وب سایت با CMS اختصاصی ایجاد می کنید، زمان طراحی وب سایت شما افزایش می یابد و در نتیجه هزینه های شما افزایش می یابد.
این شرکت می تواند همان قیمت یک سایت اختصاصی وردپرس را برای یک CMS اختصاصی به شما ارائه دهد، در این صورت باید در نظر داشته باشید که CMS به شما اختصاص داده نمی شود بلکه به شرکت اختصاص داده شده است.
یعنی CMS توسط یک تیم ۵ تا ۱۰ نفره پیاده سازی می شود و فقط به شما فروخته می شود در حالی که همین سیستم به شرکت های دیگر و سایر فضاهای کاری فروخته می شود و نه برای شما که برای شرکت منحصر به فرد است.
مجموعه بهیدو با داشتن تیم متخصص و فنی در تیم طراحی سایت در اصفهان خود همیشه در تلاش بوده است طبق نظر کارفرما جلو رود و طبق خواسته ی آن بهترین خدمات را به او ارائه دهد خدماتی مانند طراحی سایت ، بهینه سازی و سئو سایت در اصفهان ، تبلیغات اینستاگرامی و …
۹- امنیتی به نسب بالاتر در CMS اختصاصی
یکی از مهم ترین عواملی که همیشه در CMS اختصاصی مورد توجه قرار می گیرد، امنیت بالای آن است.
این به دلیل مشخصات کدهای امنیتی و عدم اطلاع از سایر عناصر سایت است. تصور کنید که سایت شما به زبان جدیدی نوشته شده است که هیچ کس در جهان نمی داند، بنابراین جاسوسی در آن بسیار دشوار خواهد بود.
البته باید گفت که انحصاری بودن یک CMS دلیلی بر امنیت بالای آن نیست و در برخی موارد کدهای اختصاصی راحتتر از سیستم های مدیریت محتوای رایگان کار می کنند. سطح امنیتی کدها به طور مستقیم به دانش و تجربه تیم مهندسی و پشتیبانی مشاوره امنیتی تیم مدیریت سایت بستگی دارد.
نتیجهگیری
همانطور که اشاره شد این که طراحی سایت با استفاده از کد نویسی بهتر است یا با استفاده از cms به عوامل متخلفی وابسته بوده که با توجه به شرایط یکی از آنها بهتر عمل میکنند. اما با این حال برای تصمیمگیری حتماً باید با مشاوران و طراحان شرکتهای طراح سایت گفتگو کرده تا به کمک آنها بهترین روش انتخاب شود.
2 پاسخ
درود و خدا قوت.
سپاس از اینکه این مطلب رو قرار دادید.
این مطلب عالی بود.
به امید روزافزون شدن وب سایت خوبتون.
تشکر ، خوشحالیم که توانستیم همراه شما باشیم.